KARABÜK (AA) - Karabük Üniversitesi (KBÜ) Tıp Fakültesi birinci sınıfında eğitim gören 64 öğrenci, beyaz önlük giydi.

15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu'nda düzenlenen törende konuşan KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Tıp Fakültesi'nin üniversitenin yüz akı olduğunu söyledi.

Tıp Fakültesi'nde okuyan öğrencilerin daha önce Zonguldak'ta eğitim aldığını ifade eden Polat, şöyle devam etti:

"Bu yıl Karabük'e getirdik. Artık, öğrencilerimiz üniversitemizde bulunan değerli ve kaliteli akademisyen kadrosuyla eğitimlerini sürdürmekteler. Kadro kalitemizi gelecek dönemlerde de geliştirmeyi sürdüreceğiz. Değerli öğrenciler, yüksek puanlarla buralara geldiniz ama bu sizde kibir yaratmasın. Mütevazılık her zaman baş tacıdır. Tıp fakültesinde eğitimler biraz da usta-çırak ilişkisi ile yürümektedir, bir üstattan el almak, bir şeyler öğrenmek gerekir. Hocalarınızın kişisel huylarını bir yana bırakıp mesleki bilgilerini kendinize devşirmelisiniz." diye konuştu.

Konuşmanın ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi üroloji doktoru, KBÜ Üroloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurettin Sertçelik, "Beyaz Önlük" sunumuyla doktor olmak için alınan eğitimler ve iyi bir doktor olmak için nelere dikkat edilmesi gerektiği konularında bilgiler verdi.

Prof. Dr. Sertçelik'in "Hipokrat Yemini"ni anlatmasının ardından, Polat, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kürtül, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Öztürk ve sonrasında protokol ile akademisyenler Tıp Fakültesi öğrencilerine beyaz önlüklerini giydirdi.