KARABÜK (AA) - Karabük Üniversitesi'nde (KBÜ) "Risk Yönetimi Konferansı" düzenlendi.

 Artı Kariyer Kulübü tarafından Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansta konuşan risk yönetim uzmanı Alpaslan Menevşe, riskin her adımın bir parçası olduğunu söyledi.

Geleceğe yönelik atılan her adımın bir aksiyon olduğunu ifade eden Menevşe, "Testi kırılmadan önce önlem almak en mantıklı olandır. Önlem almak ve doğrusunu yapmak gerekir. Diğer bütün standartlar kural tabanlı iken ISO 31000 hepsinden farklıdır" dedi. 

Riskin tanımını yapmaktan kaçınıldığını vurgulayan Menevşe, şöyle konuştu:

"En eski tanıma göre ' risk zarar kayıp', yeni görüşe göre ise 'hedefler üzerindeki belirsizlik etkisi nötrdür' olarak tanımlanıyor.  Aynı zamanda iyileştirme tepkisine göre getiri veya zarar yaratabilen bir kavram. Pozitif ve negatifi birlikte barındırır. Kanada ve Avustralya zihniyet değişimini yapan bir ülkedir. Neyin doğru hedefe götüreceğini düşünüp bunu uygulamışlar.  ISO 31000 riskin sahibini size bulduruyor ve gerisi de çok kolay oluyor. Riskin sahibi kimse fırsatı da o yönetir.  Riskin sahibi riski yürütür. Yönetim kurulundan en son çalışana kadar hedefleri belirliyorsunuz."