KARABÜK (AA) - Karabük Üniversitesi (KBÜ) Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi'nde "2.Mezuniyet Projeleri Sergisi" düzenlendi.

Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü son sınıf öğrencilerinin mezuniyet projelerinin yer aldığı serginin açılışını, Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Ragıp Karaş yaptı.

Karaş, açılışta yaptığı konuşmada, sergide emeği geçenlere teşekkür etti.

Öğrenci ve akademisyenleri tebrik eden Karaş, şöyle konuştu:

"Çok büyük bir özveri ile çalışıyorsunuz. Sayılarımız yüksek ama hocalarımız çok fedakar, sizleri iyi yetiştirmek ve uluslararası ölçekte ürünler vermeniz için çok uğraşıyorlar. Hafta sonu ve akşamları bile sizinle ilgilendiklerini biliyorum. Çok güzel bir ekibe sahibiz. Ekip ruhu ile çok güzel ürünler ortaya çıkıyor. Birazdan tek tek projeleri inceleyeceğiz. Yerel imkanlar ve çeşitli fedakarlıklar ile ortaya çıkan bu sergi uluslararası nitelikte yarışacak ölçekte."

Sergi hakkında bilgi veren KBÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Raşit Esen, 54 öğrencinin mezuniyet projesinin yer aldığını, güz dönemi boyunca her bir öğrencinin danışman firma ile çalıştığını belirtti.

Sergide kitap ve dosya organize edebilen çalışma masası tasarımı, dar alanlar için çoklu kullanıma uygun depolama birimi tasarımı, müzisyenlerin kullandığı ev stüdyoları için kayıt masası tasarımı, tablette çizim yapmayı kolaylaştıran "Standraw" adında mobil cihaz aksesuarı tasarımı gibi farklı projeler yer aldı.