KARABÜK (AA) - Karabük Üniversitesi (KBÜ) Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi'nde Endüstri Ürünleri Tasarım Bölümü öğrencilerinin çalışmalarından oluşan ve Doç. Dr. Anıl Ertok Atmaca'nın kişisel resimlerinin yer aldığı serginin açılışı yapıldı.

Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi'nde açılan sergide konuşan KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, emeği geçenlere teşekkür etti.

Endüstri Ürünleri Tasarım Bölümü öğrencilerinin yeteneklerini bizzat yerinde gördüğünü ve çok etkilendiğini ifade eden Polat, projelerin gerçekten gurur verici olduğunu söyledi.

Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Anıl Ertok Atmaca da çalışmalarında şehir içerisindeki kadınların yaşamış oldukları kaos ortamında kendini ispat etmesi gibi sorunların üzerinde durduğunu belirtti.

Dünyada hala kadın ve şiddetle ilgili, kendini gösterebilmek gibi yaşanan bu tarz sorunlara bir dokunma olduğunu vurgulayan Atmaca, tüm resimlerin temasında kent ve kadın simgeleri olduğunu, amacının son yıllarda yaşanan kadınlara karşı aksaklıklara tavır sergilemek olduğunu kaydetti.

Sergide, Endüstri Ürünleri Tasarım Bölümü son sınıf öğrencilerinin tasarladıkları çok çeşitli alanlarda kullanılabilecek birbirinden ilginç prototip ve gerçek ürünlerden oluşan projeleri yer alıyor.