KARABÜK (AA) - Karabük Üniversitesi (KBÜ) öğrencilerinin "FaCiPa" adını verdikleri ve yüz felci hastalığına yakalanma riski olan bireylere ön teşhis koymayı hedefledikleri mobil uygulama projesi ödül kazandı.

KBÜ'den yapılan yazılı açıklamada, Bilgisayar Mühendisliği 4. sınıf öğrencileri Buse Yaren Tekin ve Arzu Yıldız'ın, yüz felcinin ön teşhisini yapabilen mobil uygulama geliştirdiği belirtildi.

Açıklamada, "Mobil tabanlı bir uygulama olan FaCiPa, gerekli görüntü işleme teknikleri ile desteklenerek kişide yüz felci teşhisinde kullanılacak yöntemlerin (kaşları kaldırmak, ıslık çaldırmak, dişleri göstererek gülümseme) analiz edilmesini sağlıyor. Danışmanlığını KBÜ Bilgisayar Mühendisliği'nden Dr. Öğr. Üyesi Caner Özcan'ın yürüttüğü FaCiPa adlı proje, Bartın Üniversitesinde 3.'sü düzenlenen AR-GE Proje Pazarı'nda mansiyon ödülü kazandı. Buse Yaren Tekin ve Arzu Yıldız'ın projesi, 33 farklı il ve yurt dışından yarışmaya gönderilen toplam 204 proje arasından ödüle layık görüldü." ifadelerine yer verildi.