SAMSUN (AA) - Kavak'ta sokak hayvanlarının soğuk ve kış şartlarında barınma ihtiyaçlarını karşılamak için başlattığı uygulama ile parklara kedi evleri yerleştirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğünün projesi kapsamında kediler parklara konulan evlerle sıcak birer yuvaya kavuştu.

Atatürk Parkı'nda düzenlenen törende konuşan Orman ve Su İşleri Bakanlığı Samsun 11. Bölge Müdürü Hasan Terzioğlu, proje ile amaçlarının toplumsal farkındalık oluşturmak olduğunu belirtti.

Doğal yaşama verdiklerini öneme dikkat çeken Terzioğlu, "Amacımız bugün Kavak'ta parklara yerleştirilecek kedi evleri ve otomatik su kapları ile toplumsal bir farkındalık oluşturmak yanında sokak hayvanlarına refah düzeyi yüksek bir yaşam sunmaktır. Herkes bulunduğu ortamda bunu yaparsa yüce Yaradan'ın bizlere emaneti olan bu canlılara daha rahat bir yaşam sunmuş oluruz." dedi.

Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu da projeye destek verdiklerini sokak kedileri için hazırlanan kedi evlerinin ilçe parklarında ihtiyaç duyulan noktalara yerleştirileceğini söyledi.

Sarıcaoğlu, sokaklarda yaşayan hayvanlarında birer can taşıdığını ifade ederek, "Bizler duyarlı bir vatandaş olarak sokak hayvanlarına karşı olan vicdani sorumluluğumuzu yerine getirmeliyiz. Unutmamalıyız ki bu sessiz dostlarımız da bizlere yüce Yaradan'ın birer emanetidir. İlçemiz parklarına yerleştireceğimiz bu kedi evleri ile o sevimli dostlarımız hem soğuk kış günlerinde barınarak korunacaklar hem de karınları doyacak." diye konuştu.