Antalya’da sahibinin 5 kedisinden biri olan Tekir cinsi "Şila" isimli dişi kedi, aşırı kilolarıyla dikkat çekiyor. 3 aylıkken geldiği evde 8 yılda 14,5 kilograma ulaşan Şila, diyet mamayla ancak 12,5 kilograma düşürülebildi.
Muratpaşa ilçesi Şirinyalı Mahallesi’nde yaşayan Bekir Arısan isimli vatandaş, 3 aylıkken otelde bulduğu Şila’yı sahiplendi. Otelde yemek yerken yanına gelen kediye tost vererek ilk bağı kuran Arısan, tam 8 yıldır gözü gibi bakıyor. Beş kedisi olan, ancak üç tanesini Finike ilçesindeki çiftliğinde besleyen Arısan, Şila ile diğer kedisini ise aynı evde tutuyor.

“DİĞER KEDİLERİNDE MAMALARINI YİYORDU”
Obez kedinin sahibi emekli çiftçi Bekir Arısan, kedisinin kısırlaştırıldıktan sonra kilo aldığını ifade etti. Arısan, “Şila, 12,5 kilo ağırlığında 8 yaşında. Önceleri fitti ve normal boyutlardaydı. Kısırlaştırdıktan sonra çok mama yediği için kilo aldı. Diğer kedilerin mamalarını da yiyordu. 8 aydır diyet mama vermeye başladık. 2 kilo verdi böylelikle. 14,5 kiloydu diyet mama sayesinde 12,5 kilo oldu” dedi.

“OTELDE 3 AYLIKKEN BULDUM”
Kedilerine gayet güzel baktıklarını dile getiren Bekir Arısan, obez kedisini 3 aylıkken bir otelde bulduğunu belirterek, “5 tane daha kedimiz var. 2 kedi buradaki evimizde, diğer 3 kedi ise Finike’de çiftliğimizde bulunuyor. Hayvanları çok sevdiğimiz için bu da canımız ciğerimiz. Adı ‘Şila’. Sokakta buldum Şila’yı. Tekir cinsi bir kedi. Bir otelde tost yerken yanıma geldi bir parça tost verdim. O şekilde kavuştuk birbirimize. 8 senedir bizimle birlikte. 3 aylıktı eve getirdiğimde” şeklinde konuştu.

“ŞİLA BOĞAZINA ÇOK DÜŞKÜN”
Şila’nın 7 yıldır aynı veteriner tarafından kontrollerinin yapıldığını söyleyen Bekir Arısan, "Veterinerimiz bugüne kadar bu kiloda bir kedi görmediğini söyledi. Diyet mamayı da veterinerimiz tavsiye etti. Diğer kedilerimiz gayet normal, böyle bir durum onlar için söz konusu değil. Onları da kısırlaştırdık ama onlar bu şekilde kilo almadılar. Şila boğazına çok düşkün olduğu için çok fazla kilo aldı.Yemek yemeyi çok seviyor.”
(İHA)