GİRESUN (AA) - Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Ekonomi, Ticaret, Teknoloji ve Çevre İşleri Komisyonu Toplantısı Giresun'da yapılacak.

KEİPA Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, toplantının Türkiye Büyük Millet Meclisi ev sahipliğinde 18-19 Eylül 2019 tarihlerinde Giresun'da yapılacağını bildirdi.

Öztürk, toplantıda ithalat ve ihracatın desteklenmesi, Karadeniz ülkeleri arasındaki ticarette karşılaşılan engellerin ortadan kaldırılmasının müzakere edileceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Giresun'da yapılacak toplantıya Türkiye'nin yanı sıra Arnavutluk, Ermenistan, Azerbaycan, Gürcistan, Bulgaristan, Romanya, Moldova, Sırbistan, Rusya, Ukrayna ve Yunanistan delegasyonları katılacaktır. Ayrıca ekonominin Karadeniz Bölgesi için vazgeçilmez bir unsur olduğu göz önüne alınarak ithalat ve ihracatın desteklenmesi ve bu minvalde Karadeniz ülkeleri arasındaki ticarette karşılaşılan engellerin ortadan kaldırılması amacıyla toplantı gündeminin 'KEİ Üye Ülkeleri Arasında Çifte Verginin Kaldırılması Amacıyla Tercihli Ticaret Anlaşmalarının Yapılması' olmasına karar verildi. Giresun'da yapılacak komisyon toplantısında toplantı gündemi tartışılacak olup konu ile ilgili bir rapor hazırlanacaktır."