GÜMÜŞHANE (AA) - Kelkit Köylere Hizmet Götürme Birliği Toplantısı yapıldı.

Kaymakam Ozan Gazel başkanlığında, Kelkit Gazi Anadolu Lisesi Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya, İl Genel Meclisi üyeleri Ahmet Güler ve Mustafa Pala, Kelkit İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Çetin Kaya ve 78 köy muhtarı katıldı.

Toplantıda, yürütülen çalışma, projeler ve 2015 yılı mali bütçe ve diğer projeler hakkında muhtarlara bilgiler verildi. 2014 yılı faaliyet raporu, 2015 yılı çalışma planı ve yatırım programı ile 2015-2016 ve 2017 yılı bütçe kararnamesi görüşülerek karara bağlandı. Birliğe üye köylerin, birliğin kuruluş ve faaliyetlerine katılım payları da görüşüldü.

Kaymakam Gazel, toplantıda yaptığı açıklamada, 2014 yılında köylerde yaşanan su sıkıntısının gelecek yıllarda yaşanmaması ve su kaynaklarını verimli kullanmak amacıyla köylerde su sayacı uygulamasına geçmeyi hedeflediklerini belirterek, "Ayrıca yılda 128 ton su tüketen ve polenleri nedeniyle alerjik reaksiyonlara neden olan kavak ve söğüt ağaçlarının kesilmesine devam edeceğiz. Kesmemekte ısrar edenler hakkında idari para cezası uygulayacağız" dedi.