GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde Kültür Evi'nin açılışı gerçekleştirildi.

Karaçayır Mahallesi'ndeki açılışa, Gümüşhane Valisi Okay Memiş, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül, Kelkit Kaymakamı Naif Yavuz, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, İl Genel Meclisi üyeleri, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse, Gümüşhanespor Kulübü Başkanı Kaya Büyükbayraktar, Karaçayır Mahallesi Muhtarı Bilal Gündüz, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Vali Memiş, tesisi çok beğendiğini belirterek, "Köy konakları bizim kültürümüzün vazgeçilmez bir parçası. Son derece modern ve şık bir bina. Köylüyle el ele verilince çok güzel eserler meydana geliyor." dedi.

Kelkit'e önem verdiklerini ifade eden Vali Memiş, "Kelkit'imizin her türlü sorunuyla ilgileniyoruz. İlimize yapılan 26 göletin 11'i Kelkit'te. Hepsi devasa projeler. İki yıl sonunda Kelkit havzasının tamamı sulanabilir hale gelecek. Organik tarımda Kelkit marka şehir olacak. Gümüşhane-Kelkit-Erzincan kara yolu Pekün tüneliyle birlikte önümüzdeki günlerde ihale edilecek. İki yılda bitecek. Yaklaşık 250 milyon liralık yatırımın ardından Gümüşhane-Kelkit arası 20 dakikaya düşecek." diye konuştu.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Osman Akgül ise böyle bir kültür evinin var olmasının milletin birlik ve beraberliğinin ispatı olduğunu söyledi.

El ele gönül gönüle omuz omuza verince her işin başarıldığını kaydeden Akgül, şöyle devam etti:

"Güzel işler yapılıyor. Önemli olan yapmak ama kullanımı daha da önemli. Gençlerimizin eğitimi, kültürü, okuma alışkanlığı noktasında katkı sağlayan, mahalle sakinlerinin dayanışma ve kaynaşmasına vesile olmasını diliyoruz. Kelkit kendine özgü dayanışmasıyla 15 Temmuz hain darbe girişiminde destansı mücadelesiyle öne çıktı. 15 Temmuz, darbe girişimi aracılığıyla bir ülkeyi işgal hareketiydi. Hiçbir darbe bu kadar haince, kalleşçe olmadı. Amaçları iç savaş çıkarmaktı. Halen FETÖ'ye sahip çıkan ülkeler Türkiye'yi ve bu milleti aptal mı sanıyor? 15 Temmuz'da bu milletin mevzu vatan olduğunda neler yapabileceğini anlamışlardır. Bu ülkenin başında Recep Tayyip Erdoğan oldukça sırtının yerine gelmeyeceğini anlamışlardır. Yeni şeyler deneyecekler, henüz vazgeçmediler. Bizler bir oldukça onlar yenilmeye mahkumdur."

Kelkit Kaymakamı Naif Yavuz ise 400 metrekarelik alana sahip tesisin yaklaşık 400 bin liraya mal olduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz da Kültür Evi'nin belediyeden sağlanan 180 bin liralık maddi destekle tamamlandığını söyledi.

Edilen duaların ardından protokol üyeleri tesisin açılış kurdelesini keserek, Kültür Evi'ni gezdi.