Kellik asırlardır insan hayatında olan ve çoğu zaman can sıkıcı bir durum olurken saç ekimi yöntemleri ortaya çıkmıştır. Bu durum kişinin dış görünüşünü de ciddi bir şekilde etkiler. Bu durumda ise kişi kendi ile barışık değilse durumdan kötü etkilenir. Bu nedenle birçok kişi kelliğin çözümü üzerine kafa yormakta ve yeni yöntemler dener.

Yöntemler her ne kadar kısa bir zaman için çözüm sağlasa da asla kesim çözümler olarak değerlendirilemez. Kesin sonuç ile kellikten kurtulmak ise genel olarak saç ekimi yöntemi ile mümkündür.

Saç Ekimi

Saç ekimi yöntemi çeyrek asırdan fazla bir süredir tıpta kullanılan ve hayatımızda olan yöntemlerden bir tanesidir. Uygulanan işlem sayesinde başarılı sonuçlar alınması dilden bu işlemin dilden dile yayılmasına ve buna bağlı olarak yaygınlaşmasına neden olmuştur. İşlem sayesinde bölgesel olarak oluşan kellikler tamamen tedavi edilebilir ve başarı oranı son derece yüksektir. Ayrıca kısa bir zamanda etkileyici sonuçlar alınabilir.

Operasyon günü hasta acı hissetmemesi için ilk olarak lokal anesteziye tabi tutulur. Bölgenin uyuşmasından sonra ise saç ekimi işlemi resmen başlamış olur.

Özel bir makine kullanılarak saç alınması kararlaştırılan bölgeden kıl kökleri alınır ve özel bir sıvının içinde belli bir zaman bekletilir Kıl kökleri için tercih edilen bölge genel olarak iki kulak arası yani ense bölgesidir.

Bunun dışında cerrahın gerekli görmesi ve ense bölgesinde yeterince kıl kökü olmadığında kollardan ve göğüs duvarından da kıl kökleri alınabilir. Daha sonra ise özel sıvı içerisinde bekletilen saç kökleri, saç olmayan bölgeye ekilir. Saç ekiminde kökler teker teker alınabileceği gibi şerit halinde de alınarak da nakil edilebilir.

Saç Ekimi Kimlere Uygundur?

Saç ekimi işlemi için ilk gerekli olan şey kişinin yasal olan yaş sınırına ulaşmış olmasıdır. Bunun yanında saç ekimi için kişinin sağlıklı kıl köklerine sahip olması gerekir. Zayıf kıl köklerine sahip olan hastalarda istenilen sonuç alınması oldukça zordur. Bunun yanında cerrah yapacağı muayene ile saç köklerinin bu işlem için uygun olup olmadığını inceleyecektir.

Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Saç ekimi işlemi cerrahi operasyon statüsündedir. Yani bu alanda deneyim kazanmayan birisi tarafından yapılmaz, yapılmamalıdır. Özellikle hijyenik olmaktan uzak olan yerlerde yapılan saç ekimlerinde ilerde ciddi sağlık problemlerinin oluşabildiği bilinen bir gerçektir. Sam ekimi doktorun yapacağı değerlendirme süreci ile başlar.

Doktor dikkatli bir şekilde saç ekimine uygun olup olmadığınızı analiz eder. İşlem yapılmak için uygun şartların sağlanması durumda ise genellikle hasta bilgilendirilerek operasyon için tarih verilir. Hastalar genel olarak burada saç ekimi fiyatları ne kadar şeklinde düşüncelere kapılabilir.

Saç Ekimi Öncesi

Saç ekimi işleminden başarılı bir şekilde sonuç alınabilmesi hastasının üzerine düşen bazı sorumluluklar vardır. Bunlar, hastanın operasyondan bir hafta önce sigara ve alkol tüketiminin askıya alınması, kafein içerikli olan içeceklerin 1 hafta önceden tüketiminin durdurulması şeklindedir. Bunun yanında kullanılan herhangi bir ilaç ya da multivitamin var ise operasyonu yapacak olan cerrah mutlaka bilgilendirilmelidir. Ayrıca saç ekimi fiyatları da uzmandan öğrenilmelidir.

Saç Ekimi Sonrası

Saç ekimi sonrasında 15 günlük süreç, işlemin başarılı olabilmesi için son derece önemlidir. Kişi sırtüstü yatmalı ve saçlarını dış etkenlere karşı sürekli olarak muhafaza etmelidir. Bunun yanında sigara ve alkolün bu süreçte kullanılmaması işlemin başarı olasılığını artırır. Yıkama işlemi 15 gün sonra uzman bir ekip tarafından yapılır. Daha sonra kişi yapılan tariflere uymak şartı ile saçlarını kendisi de yıkayabilir.

Saç Ekimi Fiyatları

Saç ekimi fiyatları Sağlık Bakanlığı kuralları gereği internet üzerinden yayınlanamaz. Bu nedenle klinikle iletişime geçilmesi gerekir. Çünkü her merkezin kendine göre belirlemiş olduğu saç ekimi fiyatları bulunur.

https://www.smilehairclinic.com/dhi-sac-ekimi/  hakkında bilgi için hemen tıklayın.