Kendi yaptığı tekne ile dünya turuna çıkan Erkan Gürsoy, 6 ay süren yolculuk sonunda Çanakkale’ye ulaştı. Gürsoy’u, Çanakkale Boğazı’nda yelkenciler karşıladı.
Dünyanın etrafını tekneyle dolaşan 7’inci Türk olan Erkan Gürsoy, Haziran 2014’te kendi yaptığı ‘Altan Girl’ adlı 8 metrelik alüminyum tekneyle Kanada’dan yola çıktı. Tek başına yaptığı zorlu ve uzun yolculuk sonrası bu sabah saatlerinde Çanakkale boğazına giren Gürsoy’u, İÇDAŞ Yelken Kulübü sporcuları denizde karşıladı. Karşılama törenine oldukça şaşıran Gürsoy, yanına yanaşan bir tekne içerisinde kardeşi Mehmet Gürsoy’un olduğunu görünce duygulandı.
17 yıl önceki hayalini gerçekleştirdiğini söyleyen Gürsoy, Çanakkale Savaşları’nın 100’uncu yıl dönümünde burada olmaktan memnun olduğunu belirtti. Yolculukta çeşitli zorluklarla karşılaştığını söyleyen Gürsoy, “Buzun içinde 8 gün tutsak oldum. Buzkıran tarafından kurtarıldım. Kasırgaya yakalandım. 2 ayda bir banyo yaptım. Genellikle patates, makarna, pirinç ile yiyecek ihtiyacımı giderdim. Balık tutamadım. Birkaç sefer denedim ama olmadı" dedi.
Çanakkale yat limanından karaya çıkan Gürsoy’u, Çanakkale Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer, Belediye Başkan Vekili Ali Sürücü, askeri yetkililer ve yelkenciler karşıladı.
(İHA)