ÇORUM (AA) - KEMAL KARADAĞ - Çorum'da cadde, sokak ve parklarda yer alan ağaçların sonbahar mevsimiyle sararıp dökülen yaprakları, insanların mevsim geçişlerini daha rahat hissedebilmesi için temizlettirilmiyor.

Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle kentlerde mevsimsel geçişlerde yaşanan doğal güzelliklerin unutulma durumuna geldiğini söyledi.

Bundan hareketle sonbaharda "renk cümbüşü" sunan ağaç yapraklarını, insanların doyasıya izlemesi adına temizletmeme kararı aldıklarını ifade eden Candan, "Halkımızdan mevsim geçişlerinin kent merkezinde de rahatça hissedilmesi adına gelen talep üzerine uygulamayı başlattık. Belediye olarak kent merkezindeki ağaçlardan kaldırımlara ve parklarımıza dökülen yaprakların belli süre temizlenmemesini kararlaştırdık" dedi.

- Uygulama 15 Aralık'a kadar sürecek

Her mevsimin kendine özgü güzelliğinin bulunduğunu, sonbaharın en büyük özelliğinin de farklı renklere bürünen yapraklar olduğunu vurgulayan Candan, alınan kararın vatandaşlarca memnuniyetle karşılandığını dile getirdi.

Kentin cadde, sokak ve parklarının farklı renklere bürünen yapraklarla süslendiğini belirten Candan, şöyle konuştu:

"Özellikle kent yaşamında mevsimlerin geçişleri çok algılanmıyor. Her mevsimin kendine göre güzelliği var. Baharda yeşillik ve çiçek, yazın güneş, sonbaharda ise yapraklar mevsimin güzelliği olarak yansıyor. Biz de bu güzelliği halkımızın biraz daha uzun süre yaşayabilmesi için dökülen yaprakları süpürmeme kararı aldık. Planlama dahilinde ekipler, günlük çalışmasını haftada bire düşürecek. Aralık ayının 15'ine kadar uygulamamız devam edecek."