Türkiye'de corona virüs salgınını önlemek amacıyla 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olanlara 'sokağa çıkma yasağı' uygulanıyordu. Kerimcan Durmaz'ın yaşlılara yönelik çirkin sözleri tepki çekmişti.

Kerimcan Durmaz, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda şu sözleri söylemişti:

Çıkın dışarı, geberin hepiniz! Fazlalığınız gebersin, biz devam edelim gençler olarak. Bunu mu istiyorsunuz? Defolun geberin!

Bu sözler üzerine avukat Serdar Öktem ve başka isimler suç duyurusunda bulundu. Şikayet üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma tamamlanarak iddianame hazırlandı.

İddianame

İddianamede, şüpheli Kerimcan Durmaz’ın yayınlamış olduğu 2 dakika 38 saniyelik videosunda, "Bu insanlar neden sokakta? Bırak 65’i binlerce insan sokakta yürüyor. Bunlar çalışmıyorlar. Biri bunlara çare bulsun artık. Lütfen arkadaşlar artık evinize gider misiniz... Çok sinirim bozuldu. Biz iflah olmayız artık, eve gidin de demiyorum. Çıkın dışarı, geberin. Bazılarının gebersin, biz gençler olarak devam edelim bunu mu istiyorsunuz" dediği kaydedildi.

Şüpheli Kerimcan Durmaz’ın ifadesine yer verilen iddianamede, kendisinin çoğu insan tarafından tanındığını ve nasıl bir üslubunun olduğunun bilindiğini, kimseyi aşağılamak gibi bir amacı olmadığını, sadece tedbirsiz olarak sokağa çıkan insanlara serzenişte bulunduğunu beyan ettiği belirtildi.

İddianamede, Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak ilan edilen, dünyada ve ülkemizde etkileri halen devam eden corona virüs salgını ile etkin mücadele edildiği dönemde, şüpheli Durmaz’ın toplumun sosyal sınıf itibariyle bir kısmını oluşturan ileri yaştaki kimseleri hedef alarak, ‘Çıkın dışarı, geberin. Bazılarının gebersin, biz gençler olarak devam edelim bunu mu istiyorsunuz’ sözleriyle alenen aşağıladığı ifade edildi.

Durmaz’ın, ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçundan 6 aydan 1 yıla kadar hapisle cezalandırılmasının talep edildiği iddianame, İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.