TOKAT (AA) - Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) 5 yıl önce Tokat Bakkallar, Manifaturacılar, Tuhafiyeciler Esnaf Odasında yaptığı incelemenin ardından emekli maaşı kesilen 84 yaşındaki Burhan Yiğit, emekli maaşına tekrar kavuşmanın sevincini yaşıyor.

Tokat SGK Müdürü Turgut Pekdemir, Sulusokak'taki evinde ziyaret ettiği Yiğit'e 5 yıl önce kesilen emekli maaşının yeniden bağlandığına dair yazıyı verdi.

Pekdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1998 yılında Bağ-Kur'dan emekli olan Yiğit'in maaşının, 5 yıl önce Tokat Bakkallar, Manifaturacılar, Tuhafiyeciler Esnaf Odasında yapılan incelemenin ardından 1998-2012 yılları arasındaki oda kayıtlarının geçersiz sayılması nedeniyle kesildiğini söyledi.

Uygulama sonucu söz konusu yıllar arasında emekli olanların maaşının kesildiğini belirten Pekdemir, Yiğit'in de bu kişiler arasında bulunduğunu anlattı.

Yiğit'in başvurusu üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile bakanlık Müsteşarı Ahmet Erdem'in sorunun çözümü için kendilerine talimat verdiğini bildiren Pekdemir, "2014 yılında bir yasa çıkmıştı. Buna göre kayıtlar geçersiz sayılsa bile geçmiş yıllarda oda kaydına rastlanması ve maaşını da düzenli olarak alması durumunda maaş tekrar bağlanabiliyordu. Biz de Burhan amcanın dosyasını Sayın Müsteşarımız Ahmet Erdem'in hususi ilgilenmesi sonucu tekrar inceledik. 1978 yılındaki oda kaydına istinaden Burhan amcamızın Bağ-Kur kaydını geçerli sayarak maaşını tekrar bağladık." dedi.

Yiğit ise emekli maaşının tekrar bağlanmasından dolayı mutlu olduğunu dile getirerek, "Maaşımı tekrar bağlayan devletimize teşekkür ederim. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. 5 yıldır yardımlarla geçiniyorum. Lokantacılıktan 1998 yılında emekli olmuştum. İnşallah ayın 25'inde maaşımı almaya gideceğim." diye konuştu.