Elektronik cihazlarımıza özellikle çok yoğun olarak kullandığımız bilgisayarlarımıza veri kaynaklarımıza kesintisiz güç kaynağı bağlayarak koruma altına alabiliriz. Peki KGS ne işe yaramaktadır.

Kesintisiz Güç Kaynağı Nedir?

Olası enerji kesintisi durumunda sistemin sürdürülebilirliğini sağlamak ve olası arızaların önüne geçmek için sistem ile paralel olarak çalışan ve sistemin sürdürülebilirliğini sağlayan cihazlara kesintisiz güç kaynağı adı verilmektedir. UPS, elektrik kesintisi sırasında belirli bir süre boyunca kritik yükleri beslemek için aküleri kullanır. Yani aküler güç kaynakları için oldukça önemli bileşenlerdir. Aküler ne kadar iyi olursa güç kaynakları da o derece iyi olacaktır.

Kesintisiz Güç Kaynağı Hangi Durumlarda Kullanılır?

Kesintisiz güç kaynağı evin, ofisin veya işyerinin ana sistemine veya belirli bir noktasına bağlanarak cihazları koruma altına almaktadır. Yani olası ani kesintilerde cihazların sorun görmemesi, bizim üzerinde çalıştığım verileri koruyabilmemiz için enerjiyi bir süre daha sürdürür ve devreyi koruma altına alır.

Kesintisiz Güç Kaynağı Özellikleri

Kesintisiz güç kaynakları temelde iki özellikle karşımıza çıkar. İlk olarak çıkış gerilimin dalga şekli ve ikincisi ise UPS’in verimidir. Ayrıca bu cihazların yapısında yer alan inverterin çıkışından 3 adet dalga türü elde edilir; Kare dalga, Sinüs dalga, Adım dalga.

Genel itibariyle kesintisiz güç kaynaklarının çıkışında adım dalga elde edilir ve bir filtre ile sinüse benzetilerek yüke verilir. Fakat burada bir noktaya daha dikkat çekmemiz gerekiyor. Uygulanan fiiltreleme nedeniyle yüzde 15’lik bir kayıp yaşandığını da eklemeliyiz. 

Kaliteli ve uygun fiyatlı kesintisiz güç kaynakları için APC adresini ziyaret edebilirsiniz.