DÜZCE (AA) - Düzce'de haftada iki gün kurulan kestane pazarı, Türkiye'nin dört bir yanından gelen alıcıların kıran kırana pazarlıklarına sahne oluyor.

Aziziye Mahallesi'nde kurulan pazara sabahın erken saatlerinde gelen satıcılar, Türkiye'nin her bölgesinden gelen alıcılara ürünlerini sergiliyor. Ciddi pazarlıkların ardından ürüne en yüksek fiyatı veren alıcı malı alıyor.

Sabah saatlerinde kestane satıcılarını ziyaret eden Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, pazarın, Türkiye'nin ilk ve tek Kestane Borsası olma özelliğini taşıdığını söyledi.

Bölgede üretilen ürünün "Düzce Kuzu"su olarak adlandırıldığına dikkat çeken Ay, "Burada pazartesi ve perşembe günleri pazar kuruluyor. Biz de pazarcı esnafımızın sorunlarını dinlemek için geldik. Burada doğal bir pazar oluşmuş. Türkiye'de de çok önemli bir noktaya gelmiş. Düzce, Türkiye'nin kestane borsası haline gelmiş. Kestanemiz de çok kaliteli. Buraya bakıyoruz, Adıyaman'dan, Samsun'dan, Ordu'dan, Erzurum'dan çeşitli illerden kestane almaya gelenler var." dedi.

Her pazar kurulduğunda 150 ile 200 ton arasında kestane satıldığına dikkat Çeken Ay, şöyle konuştu:

"Burada ciddi bir pazar. Biz de burada vatandaşlarımızın kestanelerini daha kolay pazarlaması için ne yapabileceğimize baktık. Esnaflarımızla görüştük. Vatandaşlarımıza daha iyi ortam oluşturacağız. Bu kestane pazarını destekleyeceğiz. Hatta kestane dikimini de destekleyeceğiz. Herkes Düzce’nin kestanesini tercih ediyor. Bizim kestanemizin lezzeti çok güzel. Aynı zamanda kavrulduğunda kabuğundan çok kolay çıktığı için tercih ediliyor. Bursa daha çok şekerleme ile alakalı olduğu için bizimkisinin hemen kavrulup yenmesi daha güzel oluyor."