ORDU (AA) - Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nden (KFMİB) yapılan açıklamaya göre, 2014 yıllık bazda 252 bin 528 ton iç fındık ihracatının 148 bin 515 tonunun KFMİB üyeleri tarafından gerçekleştirildiği bildirildi.

KFMİB Başkanı Edip Sevinç, yaptığı açıklamada, döviz getirisi bakımından tüm zamanların rekorunun elde edildiği 2014 yılında 2 milyar 314 milyon dolar tutarında fındık ihracatının gerçekleştirildiğini, söz konusu ihracatın 1 milyar 336 milyon dolar tutarındaki kısmının KFMİB üyeleri tarafından gerçekleştirildiğini belirtti. 

2002 yılından bu yana birinci olan Oltan Gıda'nın 560 milyon dolar ihracat ile bu yıl da birinciliği alarak büyük bir başarıya imza attığını vurgulayan Sevinç, kamuoyuna açıklanan listedeki ilk 20 firmanın hepsine ayrı ayrı teşekkür ettiğini belirterek, bu başarının 2015 yılında da gerçekleşeceğine inandığını ifade etti. 

Sevinç, Oltan Gıda'nın birinci olduğu listede diğer firmaların ise sırasıyla, Duran, Yavuz, Özgün, Gürsoy, Poyraz, Sabırlar, Yavuzkan Hazel, Noor, Şenocak, Karadere, Mehmet ve Şahap Bozbağ, Nimeks, Yılmaz, Uğur ve Dost Fındık firmaları olduğunu sözlerine ekledi.