KASTAMONU (AA) - Kastamonu Gazeteciler Cemiyetinin (KGC), ilkini geçen yıl düzenlediği Gazetecilik Başarı Ödülleri Yarışmasının ikincisinin sonuçları açıklandı.

KGC Başkanı Erkan Yılmaz, yaptığı açıklamada, bu yıl sadece genel haber, araştırma-inceleme-röportaj ve genel mizanpaj dallarında başvuru olması nedeniyle, jüri tarafından bu üç dalda değerlendirme yapıldığını söyledi.

Yılmaz, yapılan değerlendirme sonucunda genel haber dalında Neslihan Çınar ve Mehmet Seyitoğlu, araştırma-inceleme-Röportaj dalında Sabahattin Büyükoral ve Gözde Mınık, genel mizanpaj dalında ise Elif Kural ve Emine Eğribaş'ın ödül almaya hak kazandığını kaydetti

- Hüsnü Açıkgöz Ödülü, Yazar Eski'ye

Kastamonu basınının gelmiş geçmiş en güçlü gazetecisi olan Hüsnü Açıksöz’ün adına verilen ödülün ise bu yıl yazar Mustafa Eski’ye verilmesinin kararlaştırıldığı bildiren Yılmaz, şöyle konuştu:

"Eski, bilindiği üzere Hüsnü Açıksöz ile ilgili tarihe ışık tutan yazılar kaleme aldı. Meslektaşlarımızın yoğun emek harcayarak ortaya çıkarmış oldukları eserlerin hepsi şüphesiz birbirinden değerlidir. Derecelendirme ise yarışmanın bir gereğidir. Bu düşüncelerle tüm meslektaşlarıma yarışmaya göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür ediyor, meslek yaşamlarında başarılar diliyorum. Dereceye giren eser sahibi meslektaşlarımı da kutluyorum. Ayrıca bu yıl Hüsnü Açıksöz ödülünün sahibi olan, büyük üstad üzerine önemli yazılar kaleme almış, yine Hüsnü Açıksöz ile ilgili yapılan çalışmalar da bize her zaman rehber olmuş değerli büyüğümüz Mustafa Eski’yi ve gazetelerimizin okurlara ulaşmasında büyük emeği ve katkısı olan, gizli kahramanlar baskı ustalarımızı da tebrik ediyorum."

Yılmaz, Gazetecilik Başarı Ödülleri'nin, 7 Ocak Cumartesi günü düzenlenecek törenle sahiplerine verileceğini bildirdi.