ÇORUM (AA) - Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çorum Şube Başkanı Muharrem Gül, Türk ordusunun Kıbrıs'ta başarılı bir harekat gerçekleştirdiğini söyledi.

Şube başkanı Gül, Kıbrıs Barış Harekatı'nın yıl dönümü dolayısıyla kentteki diğer gazilerle birlikte Çorum Şehitliğini ziyaret ederek, şehitler için dua etti.

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yapan Gül, 15 Temmuz 1974'te Kıbrıs adasında Türk varlığını ortadan kaldırmak amacıyla Yunan-Rum darbesi gerçekleştirildiğini söyledi.

Türk ordusunun başarılı bir harekat icra ederek Kıbrıs'taki Türkleri olası bir katliamdan kurtardığını ifade eden Gül, şunları kaydetti:

"Kıbrıs adası, 44 yıldır barış ve huzur içindedir. Bugün Kıbrıs Türkü kendi vatanı ve bayrağı altında hür ve bağımsız yaşamaktadır. Mehmetçik Kıbrıs uğrunda kan dökmüştür. Bu toprak artık Kıbrıs Türkünün öz vatanıdır. Kıbrıs’ta Türk varlığını yaşatmak, gelecek nesillere ve bu topraklar uğruna şehit düşenlere karşı bir namus borcudur. KKTC'nin, Kıbrıs Türkünün azim ve iradesiyle dünya devletleri arasında hak ettiği yere ulaşacağına inanıyoruz. 44 yıl sonra yine coşkuluyuz. Kıbrıs gazileri olarak yüce devletimize savaş meydanlarında hizmet etmenin gururunu yaşıyoruz."