ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde geçen yıl prostat kanseri nedeniyle hayatını kaybeden Kıbrıs gazisi İsmail Karaman'ın eşi Nazmiye Karaman, eşinin vasiyetini yerine getirebilmek için ilçedeki tüm resmi törenlerde yer alıyor.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği ile birlikte törenlere eşinin şeref madalyasının takarak katılan Karaman (65), Kıbrıs gazisi eşinin vasiyetini yerine getirmenin gururunu yaşıyor.

Karaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşinin vasiyetini yerine getirebilmek için tüm resmi törenlerde yer aldığını söyledi.

Eşinin geçen yıl hastalanarak hayatını kaybettiğini hatırlatan Karaman, şöyle konuştu:

"Kendisi hayattayken ilçede düzenlenen tüm resmi törenlere katılırdı. Bu konuda çok hassastı. Bana ölmeden önce vasiyet etmişti. Sağlığımda kendisinin yerine şeref madalyasını takarak tüm törenlere katılmamı istemişti. Bende onun vasiyetini yerine getiriyorum. İlçedeki tüm resmi törenlere katılıyorum. Onun yaşadığı hazzı, sevinci, mutluluğu ben her törende yaşıyorum."

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Alaplı Şube Başkanı Muhammer Özdemir ise, kendileriyle birlikte resmi törenlerde yer alan Nazmiye Karaman ile onur duyduklarını ifade etti.