Genelkurmay Başkanlığı, Kıbrıs Barış Harekâtı’nda şehit olan Deniz Er Halil Kalafatoğlu için Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in talimatıyla temsili bir şehit mezarı yapıldığını açıkladı.
Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, 30 Temmuz 2014 tarihinde günlük bir gazetede ve bazı internet haber sitelerinde Kıbrıs Barış Harekâtı’nda şehit olan Deniz Er Halil Kalafatoğlu için anıt yaptırılması haberlerinin yer alması üzerine Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel tarafından yardımcı olunması talimatı verildiği belirtildi. MSY 439-1(A) MSB Şehitlik Yönergesi’ne göre temsilî bir şehit mezarı yapılabileceğinin belirlenmesi üzerine şehidin ailesi ile görüşülerek, aile mezarlığında uygun bir yer belirlendiği kaydedildi. İnebolu Kaymakamlığı ve Belediyesi’nin imkânlarıyla alt yapı hazırlandığı ifade edilerek, "Şehitlik Yönergesi’nde belirtilen esaslara uygun olarak doğrudan temin yöntemiyle mermerden temsilî şehit mezarı inşa ettirilmiş, ücretinin İnebolu Kaymakamlığı’nca ödenmesi sağlanmıştır" denildi.
Temsili şehit mezarının yapımının tamamlanmasının şehidin ailesi ve köyde yaşayan vatandaşlar tarafından büyük bir sevinçle karşılandığı kaydedilen açıklamada, mezarın civarındaki ağaçların da vatandaşlarca bayraklarla süslendiği bildirildi.
(İHA)