ORDU (AA) - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) öğrenim gören öğrenciler, "Kardeş Okul Projesi" kapsamında geldikleri Ordu'da ziyaretlerini sürdürüyor.

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, 19 Kıbrıslı öğrenci ve öğretmenleri makamında ağırladı.

Tekintaş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Kıbrıs'ın Türkiye'nin ayrılmaz bir parçası olduğunu ve bu tür projelerle gençlerin bu duyguları katlayarak geleceğe aktaracağını belirtti.

Proje kapsamında yavru vatandan çok daha öte iki kardeş toplumun öğrencilerini ağırlanmanın mutluluğunu yaşadıklarını aktaran Tekintaş, "Öğrencilerimizin burada misafir edilmesi hem Ordulu arkadaşları ile kaynaşmalarına hem de Kıbrıs ve Ordu arasındaki bağları paylaşmalarına olanak sağlıyor." dedi.


Bu tür projelere ellerinden geldiğince destek vermeye özen gösterdiklerini anlatan Tekintaş, şunları kaydetti:

"Gençlerimizin bu tür projelerle bir birlerini ve kültürlerini tanımaları gerçekten önemli faaliyetlerden bir tanesi. Kıbrıs denildiği zaman aklımıza canımızdan bir parça geliyor. Dolayısıyla o parçayı en iyi şekilde yaşatmak ve bilinçli bir şekilde geleceğe taşımak gençlerimizin görevi. Bu bilinçle düzenlenen projeye destek veren herkese teşekkür ediyorum."

Kıbrıs Hala Sultan İlahiyat Koleji Müdürü Ali Yaman ise Ordu'nun, Türkiye'nin inci illerinden bir tanesi olduğunu ifade etti.

Ordu'nun tüm güzelliklerini görmeye çalıştıklarını vurgulayan Yaman, "Bu kapsamda Altınordu'da bulunmak bizi gerçekten çok mutlu etti. Burada gerçekten evimizdeymişiz gibi hissediyoruz. Ordulular da bize gerçekten çok iyi davrandılar, bu gezi ayrıca çocuklarımızın kaynaşması için de önemli bir proje oldu." diye konuştu.

Konuşmaların ardından karşılık hediyeler takdim edildi.

Ziyarette, Ordu İMKB Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Nuri Bahtiyar ile öğretmenler ve öğrenciler de yer aldı.