AMASYA (AA) - CHP Amasya İl Başkanı Reşat Karagöz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıya tepki gösterdi.

Karagöz, partisinin İl Başkanlığında yaptığı basın açıklamasında, Kılıçdaroğlu'nun, Ankara'nın Çubuk ilçesinde şehit sözleşmeli piyade er Yener Kırıkcı'nın cenaze namazının ardından bir grubun saldırısına uğradığını anımsattı.

Bütün vatandaşları sağduyuya davet ederek, birlik ve beraberlik çağrısında bulunan Karagöz, şunları kaydetti:

"Bugün, dünkü acı olaydan sonra Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara Çubuk'ta katılmış olduğu şehit cenazesinde yapılan saldırıyı Amasya il örgütü olarak şiddetle kınıyoruz. Ülkemizin içinden geçtiği bu zor günlerde birlik ve beraberliğe her zamankinden fazla ihtiyaç vardır. Bu alçakça saldırıyı düzenleyen ve bu saldırıdan beslenenler, Cumhuriyet'e, demokrasiye, ülkemizin birlik ve beraberliğine sarsılmaz bir inançla bağlı halkımızın iradesiyle yenilecektir. Bizler buradan tüm Türkiye'ye seslenmek istiyoruz, Genel Başkanımıza yapılan saldırı münferit ve provokasyon olarak yapılmaktadır. Amasya il örgütü olarak tüm halkımızı sağduyuya davet ediyor, tüm yetkililer tarafından, yapılan saldırının faillerinin bir an önce yakalanarak gerekli cezayı çekmeleri için ellerinden geleni hızlıca yapmalarını talep ediyoruz. Bu saldırıyı tekrar esefle kınıyorum. Türkiye Cumhuriyeti, çok güçlü bir devlet ve bu provokatif eylemlere karşı birlik beraberlik içerisinde daha çok kenetlenerek bu hain oyunu bozacaktır."