ZONGULDAK (AA) - Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) yöneticileri, Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde bir termik santralde taşeron firmada çalışan ve asgari ücretlerdeki artışların maaşlarına yansımadığı gerekçesiyle eylem yapan işçileri ziyaret etti.

Çatalağzı beldesinde bulunan bir termik santralde, taşeron firmada çalışan 138 işçiyi ziyaret eden GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, mücadelenin yanı sıra birlik ve beraberlik içerisinde hareket edilmeden hiçbir hakkın alınamayacağını söyledi.

Sendika olarak eylem yapan işçilerin yanlarında olduklarını ifade eden Mutlu, şöyle konuştu:

"Sizlere genel başkanımızın selamlarını getirdik. Gönlü ve kalbi sizinle. Ülkemizin böyle zor bir süreçten geçtiği bir dönemde bu tür sorunlarla elbette ki gündeme gelmek istemiyoruz ama işçi sınıfı olarak geçmişten günümüze kadar yaşanan hak gasplarından sonra bu süreci hep birlikte takip etmek zorundayız. Bünyesinde yüzlerce işçi çalıştıran bir firmanın 138 arkadaşımızı taşeron sistemiyle çalıştırması ve aylarca maaşlarını vermemesi kabul edilebilir bir olay değil. Biz sendika olarak geçmişten bugüne kadar taşeronlaşmanın nelere mal olduğunu ve nelere mal olabileceğini ifade ettik. Hem yer altında hem yer üstünde, gerek devlet sektöründe gerekse özel sektörde taşeronlaştırmanın ne tür bedeller ödetebileceğini hep dile getirdik. Taşeronlaşma ülkemize çok ağır bedeller ödetti."

Mutlu, sendika olarak, dün olduğu gibi bugün de yarın da işçi sınıfının yanında olduklarını belirterek, "Hak verilmez alınır. Mücadele edilmeden, birlik ve beraberlik içerisinde hareket edilmeden hiçbir hak alınamaz. Birliğinizi kutluyoruz, dayanışmanızı kutluyoruz. Yetkililere buradan bir kez daha sesleniyoruz, iş barışını ve iş huzurunu sağlayabilmek için bir an önce gerekli adımlar atılsın. Buradaki 138 arkadaşımızın kadroya geçilmesi ve alamadıkları hakların ödenmesi için yetkililer gerekeni yapsın" diye konuştu.

Mutlu ve beraberindekiler daha sonra işçilerin sorunlarını dinledi.