Emekli Genelkurmay Başkanı ve iki dönem Kilis milletvekilliği yapan Orgeneral Doğan Güreş’in vefatı memleketi Kilis’te üzüntü ile karşılandı.
Emekli Orgeneral Doğan Güreş’in GATA’da hayatını kaybetmesinin haberini alan Kilisliler, büyük üzüntü yaşadı. Güreş’in ismini taşıyan mahalle, bulvar ve parka isme verilmişti.
Doğan Güreş Paşa Mahallesi Muhtarı Mehmet Bağbekleyen, Doğan Güreş mahallesi muhtarı olduğunu ifade ederek, “Doğan Güreş mahallesinin ismini taşımaktan gurur duymaktayım. Paşamızın milletvekilliği ve Genelkurmay Başkanlığı döneminde Kilis’e yaptığı hizmetlerden dolayı çok teşekkür ederiz. Allah rahmet eylesin. Vefat ettiğini duyduk çok üzüldük. Kalanlara baş sağlığı dilerim. Mekanı cennet olsun.”
Doğan Güreş Paşa Mahallesi sakinlerinden ve aynı zamanda Kuyumcular Odası Başkanı olan Zafer Bilik, ise bugün üzüntüyle Doğan Güreş Paşanın hayatını kaybettiğini öğrendiklerini ifade ederek, “Derinden üzüntülüyüz. Şu anda kendi adını taşıyan mahallede ikamet etmekteyim. Gerçekten çok üzüldük. Ülkemize büyük hizmetleri olan biriydi. Çok değerli bir insanı kaybettiğimiz için üzüntü içerisindeyiz. Allah’tan rahmet kederli ailesine baş sağlığı diliyorum. Doğan paşamızı iyi bir insandı. “
Doğan Güreş’in yeğini Abdulmecit Kadan, Doğan Güreş’in amcası olduğun belirterek, “ Basın mensuplarından üzüntü haberi öğrendim. Çok üzüntülüyüz. Kilis’e geçmişte çok büyük hizmetleri olmuştur. İnanın ne söyleyeceğimi bilemiyorum. Bütün Türk milletinin başı sağ olsun. Cenazesine katılmak istiyorum. Doğan Paşa 4’üncü kuşak paşadır. Amcamız Doğan Güreş’in babası, dedesi ve dedesinin babası da paşadır. Cumhuriyet döneminde subay olarak Kilis’ten tayni çıkıp gittiğinde her amcam ayri bir ilde doğmuştur. Cumhuriyet kurulduğunda soy adımız verildiğinde ayrı ayrı illerde olduğumuz için soy adımız aynı değildir. Her amcamın soy adı farklıdır. “
(İHA)