AMASYA (AA) - Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde yaşayan Abdullah Doğan, 15 günlükken aldığı, şimdi 1,5 yaşında olan koyununu zaman zaman evine alıyor, gittiği her yere götürüyor.

Memurluktan emekli olan 53 yaşındaki Abdullah Doğan, bir arkadaşına başsağlığı için gittiği Çorum'da kendisine hediye edilen annesi ölmüş yaklaşık 15 günlük kuzuyu evine götürerek beslemeye başladı. 

"Kınalı" ismini verdiği kuzu için evinin bahçesinde bir kulübe yapan ve eliyle beslemeye başlayan Doğan, kendi yediği yemeklerden de yedirdi.

Zamanla ceviz, fındık gibi yiyecekler ile çeşitli içecekler de verdiği Kınalı'yı zaman zaman evine alan Doğan, şimdi 1,5 yaşında olan koyununu otomobiliyle gezmeye götürüyor, parka pazara da birlikte gidiyor.

- "Eve geldiğimi sokağın başındayken hissediyor"

Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çorum'a bir arkadaşına başsağlığı ziyaretine gittiğinde annesi ölmüş yaklaşık 15 günlük bir kuzunun yanına geldiğini, kendisinin de severek şeker verdiğini söyledi.

Arkadaşının kendisine kuzuyu hediye ettiğini belirten Doğan, bunun üzerine kuzuyu alarak evine götürdüğünü anlattı. Evinin bahçesine küçük bir kulübe yaptığını dile getiren Doğan, "Daha önce kınalı bir kekliğim vardı. Ölmüştü. Kekliğime sevgim ve sevgimden dolayı kuzunun ismini de 'Kınalı' koydum" dedi.

Doğan, kuzuyu bir çocuk gibi sütle, mamayla beslediğini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Zamanla biz ne yersek kuzuma da vermeye başladık. Ceviz, fındık yemeyi, kola içmeyi çok seviyor. Sofradaki yiyeceklerden paylaştık. Zaman zaman bizimle evde kalıyor. Dediğimi yapıyor. Arabanın ön koltuğuna kimseyi oturtmadı, arabamla gittiğim her yere benimle beraber geliyor. Çarşıya, pazara, kahvehaneye, ben nereye gidersem geliyor. Eve geldiğimi daha sokağın başındayken hissediyor, kapıya vuruyor."

- "5 bin liraya kadar para teklif edenler oldu"

Hayvanları çok sevdiğinin altını çizen Doğan, "Kınalım, ilçemizin maskotu haline geldi. Herkes seviyor, belediyenin parkına götürüyorum. Çocuklar, yaşlı amcalar seviyor. Hep yanımda götüresim geliyor. Bazen parka doğru peşime düşüp geldiğinde, 'bunu çok güzel eğitmişsin, satar mısın' diyenler, 5 bin liraya kadar para teklif edenler oldu ama ben Kınalımı para için değil, sevgisi için besledim" diye konuştu.

Doğan, bugün 1,5 yaşında olan "Kınalısının" sözünü dinlediğini, evine önündeki çiçeklere hiç zarar vermediğini vurgulayarak, "Artık evimizden, ailemden bir parça gibi oldu. Büyüdüğü için arabanın ön koltuğuna artık sığmaz hale geldi, arka koltuğa oturtuyorum. Bağa götürüyorum, sadece bizim etrafında dolaşıyor, başkasının bağına girmiyor" ifadelerini kullandı.