Özellikle kırma ve delme gibi ağır işlerde gerekli olan hava desteği kompresörler sayesinde sağlanabiliyor. Firmalar, satılık ve kiralık kompresör konusunda, 24 saat kesintisiz servis hizmeti vererek, müşterilerinin her türlü soru ve sorunlarını en kısa sürede çözüyorlar.

Çoğu firma, kiralık kompresör olarak, dizel ve elektrikli, büyüklükleri değişen modelleri kullanıyor, ayrıca jeneratör ve ikinci el makine satışları da yapıyorlar.

Küçük boy kompresörler (5 ile 12 bar arası) kamyonete monteli şekilde veriliyor, büyük boy (25 ile 27 bar arası) kiralık kompresör hizmeti ise, büyük kamyonlar ve şoförleri ile istenilen yere ulaştırılıyor.

Dizel Kompresörler

Kompresör seçiminde en önemli husus havanın çıkış basıncı ve metreküp miktarı olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca kullanım yeri de seçime etki ediyor, elektrik olmayan kesimlerde yapılacak işler için, hem ekonomik hem de kullanımı kolay olan dizel kompresörler tercih ediliyor. Piyasada en çok tutulan kiralık dizel kompresörler arasında; XRVS 606 (27 bar ve 32,5 metreküp) ve XAS 47 (7 bar ve 9 metreküp) bulunuyor. Bütün bu kompresör modelleri tasarruflu olarak kesintisiz hava desteği sağlıyor.

Elektrikli Kompresörler

Elektrikli kompresörler, dizel modellerine oranla daha küçük ebatta ve daha az basınca sahip oluyorlar. özellikle yerleşim yerlerinde bu tip kompresörler daha çok talep ediliyor. Örneğin, lastik onarım ve şişirme ve boyama işleri yapanların neredeyse tamamı elektrikli kompresör kullanıyorlar. Piyasada; ga 250 (151-250 Psi basınçlı) ve ga 200 (1813 psi basınçlı) kompresör modelleri sektörde en fazla talep gören modeller arasında bulunuyor.

Diğer Hususlar

Kompresör kiralamadan önce dikkat edilmesi gereken önemli hususlar arasında; kiralama yapılacak firmanın güvenirliği, servis ve yedek parça kapasitesi ve kompresörlerin imal tarihlerinin yeni olması sayılabilir. Firmaların vereceği bakım garantileri de (bakım süreleri dahil) işin yarım kalmaması için önem arz ediyor.

Kompresör kiralama, satış ve servis desteği için sektörün lider firması Mc Kompresör ile iletişime geçin!

www.mckompresor.com