BAYBURT (AA) - Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlarda kış lastiği takma zorunluluğunun başlamasıyla Bayburt'ta denetim yapıldı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca hazırlanan "Araçların Yüklenmesine İlişkin Ölçü ve Usuller ile Tartı ve Boyut Ölçüm Toleransları Hakkında Yönetmelik" uygulaması çerçevesinde Bayburt Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri Bayburt-Erzurum karayolunda kış lastiği kontrolü yaptı.

Kamyon, tır ve minibüs gibi ticari araçların durdurulduğu uygulamada ekipler, araçların kış lastiği şartlarına uygun olup olmadığını ve lastiklerin diş derinliklerini kontrol etti.

Bayburt Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nde görevli komiser yardımcısı Celalettin Özçetin, gazetecilere yaptığı açıklamada, kış lastiği uygulamasının 1 Aralık-1 Nisan tarihlerinde geçerli olduğunu söyledi.

Bu 4 aylık dönemde araçlara kış lastiği takmanın zorunlu olduğunu belirten Özçetin, "Bu uygulama kapsamındaki araçlarımız, kamyon, çekici, kamyonet, minibüs ve A1 yetki belgesine sahip otomobillerdir" dedi.

Özçetin, ülke genelinde kış şartlarının ağır geçtiğini dile getirerek, "Ülkemizdeki kış şartları belli. Onun için araçlarımızda kış lastiği mutlaka olmalı. Bu lastiklerimizi bulundurmadığımız takdirde 519 lira idari para cezası uygulamak durumunda kalıyoruz" diye konuştu.