Bununla birlikte kitap okurken müzik dinlemek üzerinde yapılan çok sayıda araştırma vardır. Aynı durum çalışırken de bazı etkileri beraberinde getirmektedir. Ayrıca artık her müzik tarzına Mp3 indir hizmeti alarak ulaşılabildiği için hangi işi yaparken müzik dinleyip dinlememeye karar vermek adına araştırmalardan yararlanmanız gerekecektir.

Kitap Okurken Müzik Dinlenir mi?

Öğrencilerin duygusal durumlarını olumlu yönde etkileyen müzik dinlemenin kaygı ve stresi azalttığı bilinmektedir. Fakat bilişsel anlamdaki yetenekler üzerinde yapılan araştırmalara göre konsantrasyon gerektiren durumlarda müzik dinlemenin pek çok olumsuz etkisi bulunmaktadır. Çünkü müzik dinlemek aslında bilişsel yetenekler üzerinde çok sayıda etkiye neden olur. Müzik türü başta olmak üzere kişinin karakteri ve ses düzeyi de bu aşamada önemlidir. 

Yapılan bir araştırmaya göre kitap okurken pop müzik dinleyen öğrencilerin, müziksiz ortamda kitap okuyan öğrencilere göre bilgileri daha iyi hatırlayabildiği anlaşılmıştır. Haliyle bu durum kitap okurken de müzik dinlenebileceğini göstermiştir. Yine de müzik dinlemek, bilişsel yetenekler üzerinde her kişide farklı sonuçları beraberinde getirmektedir.

Bilişsel performansı etkileyen ana unsur, müziğin türüdür. Duygusal müzikler de bu aşamada incelenmelidir. Öncelikle bu tarz müzikler otobiyografik belliği olumlu yönde etkiler. Popüler müzikler ise dikkatin dağılmasına neden olur. Haliyle sözleri merak edilen bir müziği kitap okuma esnasında dinlenmemesi her zaman önemlidir.

Dilediğiniz her tarzda müziğe Mp3 indir hizmeti alarak ulaşabilirsiniz. Bu yüzden indireceğiniz müzikleri aslında kullanım alanına göre kategorize etmenizde yarar var. Kitap okurken dinlemek istediğiniz müziklerle beraber spor yaparken ya da ders çalışırken dinleyeceğiniz müzikleri birbirinden ayırabilirsiniz.

Özet olarak kitap okumak, konsantrasyon gerektiren bir iştir. Bu işi yaparken müzik dinlemek çoğu zaman dikkatinizi dağıtabilir. Yine de duygusal durumu olumlu etkileyen bu süreçlerle ilgili dilediğiniz müzik tarzına ulaşmak için Mp3 indir seçeneklerinden faydalanabilirsiniz. Müzik her ne kadar ruhsal gelişime katkıda bulunsa da konsantrasyon gerektiren işlerde uzak durulması gereken bir aktivite olduğu unutulmamalıdır.