GİRESUN (AA) - Giresun'da, "Feda Edilecek Tek Bir Kız Çocuğumuz Yoktur" projesi kapsamında bir lisede açılan fitness, cep sineması, enformasyon birimi, kişisel bakım üniteleriyle kız çocuklarının okula devamlılık motivasyonları artırıldı.

Avrupa Birliği hibe programı destekli projeyle Yeşilgiresun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde uygulamaya konulan hobi alanlarında öğrenciler, motive edici etkinlikler gerçekleştiriyor. Ders dışı zamanda kız öğrenciler spor yapıp, internet kullanıp, sinemada film izlerken, bakım ünitelerinde de kişisel bakımlarını yapabiliyor.

Okul müdürü Azmi Bıçakçı, ekip olarak hazırladıkları projenin 2015 yılında onaylandıktan sonra bir yıl süreyle uygulandığını söyledi.

Projenin 225 bin avroluk olduğunu belirten Bıçakçı, amaçlarının okul ile yaşam arasında mutlu bir eğitim hayatı düzenlemek olduğunu ifade etti.

Gençlere önceliklerinin okula gitmek olduğunu hissettirmek istediklerini dile getiren Azmi Bıçakçı, "Bunları yaparken 'çocuklar niçin okula gelmek istemiyor?' sorusunu araştırdık. Okulların bir cazibe merkezi olması gerektiği, eksik kazanımların giderilmesi, okulda daha mutlu hissettirilmesi maksadıyla küçük bazı düzenlemeler yaptık." dedi.

Bıçakçı, okulda hobi odaları düzenlediklerini belirterek, "Çocukların spor yapmaları amacıyla fitness merkezi, okul dışı zamanlarını rahat geçirmeleri için cep sineması, internete rahat ulaşabilmeleri için enformasyon birim ünitesi, kişisel bakımlarına dikkat etmeleri açısından kişisel bakım ünitesi düzenledik." diye konuştu.

Türkçe, matematik, bilgisayar ve İngilizce derslerinden eksikliklerini giderici 50'şer saatlik ders programları hazırladıklarını anlatan Azmi Bıçakçı, velilere yönelik de çalışmalar yaptıklarını aktardı.

Bıçakçı, dünyada eğitimde öncü olmuş ülkeleri araştırdıklarını, iyi örneklere sahip Finlandiya'ya eğitim çalışma ziyareti düzenlediklerine işaret ederek, daha sonra da bütçeyi ekonomik kullanarak öğrencilere giyim yardımında bulunup, projeyi tamamladıklarını kaydetti.

Öğrencilerden Gamze Gökçe Kaya ise projenin okul ile aralarındaki öz güveni yükselttiğine dikkati çekerek, "Okulumuzda spor aletleri var, beden eğitimi derslerinde aktivite yapabiliyoruz, sinema izlemek için güzel bir ortam var, boş zamanları değerlendiriyoruz." şeklinde konuştu.

Öğrenci Ülkü Nur Karasakal da projeyle okulda devamsızlık yapmama, derslerde daha aktif olabilme, yabancı dil konusunda kendilerini geliştirme şansı bulduklarını vurgulayarak, "Okula devamlılığımız artıyor, cep sineması ve fitness salonu açıldı, sinema var, bu etkinliklerle kendimizi daha da geliştiriyoruz, bir zaman sonra okula gelme isteği doğuyor." ifadesini kullandı.