Habertürk'ün haberine göre Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı 12-18 yaş grubu rehabilitasyon merkezinde kalan iki kız, erkek arkadaşlarının polis tarafından yurt çevresine yaklaştırılmadığı gerekçesiyle çatıya çıkıp eylem yaptı.

Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'ne bağlı 12-18 yaş grubu rehabilitasyon merkezinden sık sık kaçarak polise zor anlar yaşatan B.A. ve G.N.K. adlı kızlar, erkek arkadaşlarının kendileriyle buluşmasına engel olunduğu gerekçesiyle yurdun çatısına çıktı.

ELLERİNDEKİ ÇARŞAFI ATEŞE VERDİLER

İki kızı çatıda gören çevre sakinleri durumu polise bildirdi. Genç kızlar, ellerindeki çarşafı yakarken, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan devreye girdi. Konan uzun süre konuştuğu kızları ikna edince B.A. ve G.N.K. eylemlerine son verdi.


"KIZLARIMIZIN AKLINI ÇELMEYE ÇALIŞANLAR VAR"

Konan, "Rehabilitasyon merkezimizde kalan her çocuğumuz bizim güvencemiz altındadır. Onların saçının bir teline zarar verecek her türlü unsurların karşısındayız. Bu kızlarımızın da aklını çelmeye çalışanlar var. Bu nedenle kızlarımız bulundukları rehabilitasyon merkezinden sık sık kaçarak polisimize de zor anlar yaşatıyor. Polisimiz onları bulup getiriyor, onlarsa gün geçmiyor ki yeniden kaçıyor. Kızlarımızın içerisinde bulundukları bu süreçten kurtulmaları için psikologlarımız devrede" dedi