ORDU (AA) - Ordu'da soğuk hava ve kar yağışıyla birlikte Kızılay'a kan bağışında azalma olduğu belirtildi. 

Ordu Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Cengiz Dönmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, artan soğuklar ve mevsim şartların getirdiği yağışlar sebebiyle kan merkezlerinde bağış oranının oldukça düştüğünü söyledi. 

Kış aylarında kan bağışına daha çok ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Dönmez, "Şu gerçeği unutmamak gerekir ki mevsim şartlarının kötü seyir göstermesi kullanılan kan ve kan ürünlerinin azalacağı anlamına gelmemektedir. Kronik hastalarımızın ihtiyacı daha çok artmaktadır. Malum yollarda gerçekleşen kazalarda ne yazık ki daha çok artmaktadır. Kızılay kan bağışına kışın daha fazla ihtiyaç duyuyor. Bu gerçeği unutmamalıyız" dedi. 

Dönmez, sağlıklı tüm  vatandaşları yaz aylarında olduğu gibi kış aylarında da kan bağışlamaya davet ettiğini anlatan Dönmez, "Lütfen herkes bu konuya duyarlılık göstersin. Kan stoklarımızda ciddi azalmalar söz konusu. Vatandaşlarımızı kan bağış otobüslerine ve merkezlerine bekliyoruz. Kan verdikten sonra halsizleşiyorum gibi düşünceleri de geri bırakalım. Çünkü her vatandaşımızın kan bağışı öncesi bütün tetkikleri yapılmaktadır. Bu anlamda da kimsenin endişe etmesine gerek yoktur" diye konuştu. 

Dönmez, vatandaşların kan vermek yerine kan bulamaktan korkmaları gerektiğini sözlerine ekledi.