GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünce Gümüşhane Kızılay Kan Merkezi personeline yönelik yangın, kurtarma eğitimi ve tatbikat düzenlendi.

İtfaiye Müdürü Harun Şeker, İtfaiye Amirliği önündeki alanda düzenlenen tatbikatta, Kızılay Kan Merkezi personeline tatbikat öncesi bilgi verdi. Şeker, daha sonra senaryo gereği çıkarılan yangını söndürdü.

Şeker, tatbikat sonrası yaptığı açıklamada, yangın esnasında ne yapılması ve nasıl davranılması gerektiğini anlattıklarını ifade ederek, “Tatbikatlarımızda, yangının nasıl söndürüleceği ve hangi şekilde kontrol altına alınacağı gibi teorik bilgileri uygulamalı olarak öğrencilere anlatıyoruz" dedi.

Kızılay personeline yönelik eğitim ve tatbikatı başarıyla tamamladıklarını dile getiren Şeker, "Hayatımızın vazgeçilmez unsurları olan afet ve yangın durumlarında müdahale şekillerinin nasıl olması gerektiği gibi gündelik karşılaşacağımız hadiselerde ise olaylara nasıl yaklaşılması gerektiğini hem anlatarak hem de uygulayarak birikimlerimizi paylaştık. Bu tür tatbikatlar hayati önem taşıyor. Tatbikatlarımıza ilerleyen zamanlarda da devam edeceğiz" diye konuştu.