KARABÜK (AA) - Türk Kızılayı Safranbolu Şube Bakanı İhsan Topaloğlu, 2016 yılını ihtiyaç sahiplerine yardımdan, kan bağışı merkezi çalışmalarına kadar dolu dolu faaliyetlerle geçirdiklerini ifade etti.

Topaloğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 14 Şubat 2016'da yapılan genel kurulla göreve gelmelerinin ardından yoğun bir tempoda çalışmalara başladıklarını dile getirdi.

Kızılay'ın güçlenmesi için yaptıkları tanıtım faaliyetlerinin yanında yoğun şekilde hayırseverlerin bağışlarıyla ihtiyaç sahiplerine ulaşma gayreti içinde olduklarını ifade eden Topaloğlu, şunları kaydetti:

" Şube olarak 2016 yılını faaliyetlerimizle dolu dolu geçirdik. Genel Merkez Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüzden ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere tarafımıza 400 kıyma ve 358 kuşbaşı konserveleri tarafımızca 400 ihtiyaç sahibine ulaştırılmıştır. Türk Kızılayı olarak kurban bağışına verdiğimiz önem son derece büyüktür. Amacımız kurban bereketinin yıl boyu sürmesi olduğu için ilimiz ve ilçemizden yardım seven bağışçılarımız şubemiz aracılığıyla yurt içinde ve yurt dışında bağışta bulunmuşlardır. 2017 yılında da ihtiyaç sahiplerine yıl boyu kurban bereketini ulaştırabilmemiz için bağışçılarımızı şubemize bekliyoruz."

Topaloğlu, bunun dışında hizmet binalarında 27 Ekim'de açtıkları "İyilik Mağazası" ile ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunduklarını belirterek, mağazadan bugüne kadar 23 aileden 150 kişinin yararlandığını bildirdi.

Kızılay Karabük Kan Merkezi ile yürüttükleri çalışmalarla da bu hayati alanda çalışma yürüttüklerini dile getiren Topaloğlu, "2016 yılında Karabük Kan Merkezimiz ile işbirliği içinde yaklaşık 3 bin 600 ünite kan bağışı toplandı. 2017 yılı projelerimizden biri olan Karabük Kan Merkezine kan bağışı toplama aracının alınması yönünde çalışmalarımızı daha faal ve daha etkili olarak sürdüreceğiz." dedi.