ORDU (AA) - Türk Kızılayı Genel Müdürü Mehmet Güllüoğlu, Kurban Bayramı dolayısıyla Türk Kızılayı'na şu ana kadar 40 binin üzerinde bağış yapıldığını, beklentilerinin 52 bin hisse hedefinin geçileceği yönünde olduğunu söyledi.

Güllüoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk Kızılayı olarak bu sene de hem yurt içi hem de yurt dışında kurban bağış kampanyası gerçekleştirdiklerini anımsattı.

Kızılay olarak tüm hazırlıkları tamamladıklarına dikkati çeken Güllüoğlu, "50 ile 60 bin arasında kurban kesmeyi hedefliyoruz. Her konuda altyapımız hazır. Uluslararası ortaklarımızla Ortadoğu, Afrika, Asya ve Balkanlar'da olmak üzere 30 ayrı ülkede kesimler gerçekleştireceğiz." dedi.

Güllüoğlu, Kurban Bayramı öncesi Türk Kızılayı'na çok yoğun talep olduğuna işaret ederek, "Şu ana kadar 40 binin üzerinde bağış yapıldı ancak son günlerde bağış sayısının daha da artmasını bekliyoruz. Beklentimiz 52 bin hisse hedefinin geçileceği yönünde." diye konuştu.

Kurban bağışında artık son dört güne girildiğini, dile getiren Güllüoğlu, kurbanını Kızılay'a bağışlamayı düşünenlerin bağışlarını bir an önce yapmaları, son güne bırakmamalarını tavsiye etti.

Güllüoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve bazı parti liderlerinin de Türk Kızılayı'na bağış yapmasını değerlendirerek, "Sayın Cumhurbaşkanımızın son yıllarda tercihi Türk Kızılayı'ndan yana oldu. Bundan dolayı da çok gururluyuz. Ayrıca Başbakanımız ve bazı parti liderlerinin de Kızılay'ı tercih etmesi bizleri çok mutlu etti. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm bağışçılarımıza teşekkür ederiz." ifadesini kullandı.