SAMSUN (AA) - Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Bafra Belediyesinin katkılarıyla ilçe turizminin genişletilmesi için Kızılırmak Deltası'nda başlatılan balon turları bir nikaha da ev sahipliği yaptı. Doktor Muammer Beslen ve Şaziye Mert çifti, Kızılırmak Deltası'ndan havalanan balonda "Evet" dedi. 

Çiftin ailelerinin ve arkadaşlarının da yer aldığı 12 kişilik balonun 400 metreye yükselmesinin ardından nikahı Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin kıydı.

Şaziye Mert, Bartın Toplum Sağlığı Merkezinde görev yaptığını, iki yıl önce Türk Hava Kurumundan yamaç paraşütü sertifikası aldığını söyleyerek, "Yamaç paraşüt pilotuyum. Balon uçuşu ile gün doğumunda nikahımızı yaptık. Zaten gökyüzü tutkunuyum ama gökyüzünde evliliğimize 'Evet' demek için balonda nikah yapmak daha çok keyifliydi. Benim zaten böyle bir hayalim vardı, eşim de bunu biliyordu. Sağ olsun böyle bir güzellik yaptı, kendisine çok teşekkür ederim" dedi.

Bartın 112 Ambulans Komuta Kontrol Merkezinde görevli Muammer Beslen de kendisinin ilk uçuşu olduğunu söyleyerek, şunları belirtti:

"Aslında bu benim ilk uçuşum oldu, Şaziye zaten birkaç yıldır yamaç paraşütü pilotluğu yapıyor. Bafra’da da hava sporları kulübünden arkadaşlar ile birkaç senedir tanışıyorum ve etkinliklerini takip ediyorum. Bafra’da balon uçuşlarının var olduğunu öğrenince eşime böyle bir sürpriz yaptım. Nikahımızı kıyan Bafra Belediye Başkanımız Zihni Şahin Bey de bizleri gerçekten onurlandırdı. Nikahımıza ailelerimiz de katıldı. Unutulmaz bir an oldu bizim için. Emeği geçenlere teşekkür ederim."

- "İlk kez havada nikah kıydım"

Gökyüzünde genç çiftin nikahını kıyan Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin de ilk kez havada nikah kıydığını dile getirerek, şöyle dedi:

"Çiftlerimiz nikahlarını balonda yapmak istediklerini ve nikahlarını kıymamızı bizden rica ettiler. Benim için de bir ilk ve büyük bir anı oldu. Genç çifti bu cesur kararlarından dolayı kutluyorum. Bafra’da çok büyük turizm potansiyeli var. Yamaç paraşütü başlattık. Balon turlarımız devam ediyor. Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte 12 turizm projesine başlıyoruz. Tanıtıcı yayınlar hazırlıyoruz. Konaklama yatırımları için görüşmelerimiz ise devam ediyor. Kızılırmak Deltası ve Kuş Cennetimizde çalışmalar sürüyor. Baframızı turizmde önemli bir cazibe merkezi haline getirmek, ilçemizi tanıtmak ve ekonomik canlılık sağlamak istiyoruz."

Genç çift, nikahlarının kıyılması sırasında ve sonrasında bol bol fotoğraf çektirdi.