GİRESUN (AA) - Giresun'un Eynesil ilçesinde kızının cinayete kurban gittiğini iddia eden baba, olayın araştırılması için miting yaptı.

İlçedeki Şehit Şahin Abanoz Parkı'nda baba Şaban ve anne Atika Vatan, 6 ay önce vefat eden kızları Rabia Naz Vatan'ın ölümünün araştırılması için vatandaşların katılımıyla miting düzenledi.

Şaban Vatan, burada yaptığı konuşmada, adaletin yerini bulana kadar mücadelesini sürdüreceğini söyledi.

Kızının ölümüyle ilgili bütün delillerin karartıldığını, görgü tanıklarının susturulduğunu öne süren Vatan, şunları kaydetti:

"İnsanlık dışı bir hareketle karşı karşıyayız. Hiçbir insan bir canlıya değil, hayvana bile zarar vermeyi düşünemez, ama maalesef biz yaşadığımız olaylarla insanlık dışı bir hareketle karşılaştık. Bizim Rabia Naz'ımıza öyle bir harekette bulunmuşlar ki, ölüme terk etmişler. Bile bile ölüme terk etmişler. Kızım hastanede elimi sıkarak hayata veda etti."

Vatan, kızının, vefatından 10 gün önce şehit olmak istediğini kendisine dile getirdiğini ifade ederek, "Hep erkekler mi şehit olacak ? ben de şehit olmak istiyorum' dedi. Rabbim benim kızımı şehitliğe nail gördü." diye konuştu.

Öte yandan alanda Rabia Naz Vatan'ın sınıf arkadaşları da "Rabia Naz'larımızın kanı yerde kalmasın", "adalet istiyoruz", "annelerin gözyaşı dinmeli artık" şeklinde dövizler taşıdı.