Cumhuriyetin kuruluşunun 93’üncü yılı dolayısıyla kutlamalara katılan İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği’ne üye çok sayıda klasik sever, otomobilleri ile konvoy oluşturarak 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden geçiş yaptı.
Cumhuriyet’in kuruluşunun 93’üncü yılı dolayısıyla Kadıköy Bağdat Caddesi’ndeki törene katılan onlarca klasik otomobil, buradaki geçişin ardından 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne yöneldi. ‘Cumhuriyet Her Yerde’ konvoyu oluşturan klasik otomobillerin coşkulu geçişi, Türk bayrakları eşliğinde köprüye kadar devam etti. Klasik otomobillerin Cumhuriyet konvoyu renkli görüntüler oluşturdu.
İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği (İKOD) Başkanı Serkan Okay, “İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği olarak, bugün üzerindeki klasik otomobille, her ulusal bayramlarda olduğu gibi köprüden geçiş yapacağız. Tüm ulusal bayramlarda İKOD olarak, ulusal bayram kutlamalarını çok önemsiyoruz. Bugün de Cumhuriyet’imizin 93’üncü Yıl dönümü. Klasik severlerle birlikte çok hoş bir günü paylaşıyoruz” şeklinde konuştu.
Klasik otomobillerin oluşturduğu konvoyun geçişi, Avrupa Yakası’nda sona erdi.
(İHA)