ÇORUM (AA) - Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) İl Müdürü Yusuf Yıldız, KOBİ Gelişim Destek Programı (KOBİGEL) ile işletmelere 300 bin liraya kadar geri ödemesiz, 700 bin liraya kadar da teminat karşılığı finansman sağladıklarını belirterek, işletmelerin bu fırsatı iyi değerlendirmesi gerektiğini bildirdi.

Yıldız, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal'ı ziyaret ederek, iş dünyasını KOBİGEL'den faydalanmaya davet etti.

KOBİGEL ile ülkenin ulusal ve uluslararası hedefleri doğrultusunda, küçük ve orta ölçekli işletmelerin, ekonomideki paylarının ve etkinliklerinin arttırılması, KOBİ’lerin rekabet güçlerinin ve sağladıkları katma değerin yükseltilmesi için hazırlayacakları projelerin desteklenmesinin hedeflendiğini ifade eden Yıldız, son başvuru tarihinin 22 Haziran olduğunu anımsattı.

KOBİGEL çağrısı için proje sunacak işletmelerin, KOSGEB veri tabanına kayıtlı ve veri tabanında aktif olmaları, bilanço usulü defter tutmaları ve 2017 yılı KOBİ beyannamelerinin onaylı olması gerektiğinin altını çizen Yıldız, şunları kaydetti:

"81 ilde eş zamanlı KOBİGEL çalıştaylarından elde edilen veriler ışığında çıkılan çağrı ile ülkemizin ulusal ve uluslararası hedefleri doğrultusunda, küçük ve orta ölçekli işletmelerin, ekonomideki paylarının ve etkinliklerinin arttırılması, KOBİ'lerin rekabet güçlerinin ve sağladıkları katma değerin yükseltilmesi için hazırlayacakları projelerin desteklenmesi hedefleniyor. Bu kapsamda işletmelere 300 bin liraya kadar geri ödemesiz, 700 bin liraya kadar teminat karşılığı geri ödemeli, toplam 1 milyon lira bütçe oluşturuldu. Destek oranı tüm bölgelerde yüzde 60. Projelerde destekten faydalanma süresi ise en az 6 ay, en çok 12 ay."

TSO Başkanı Başaranhıncal ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, işletmelerin KOBİGEL'den faydalanmaları için gerekli bilgilendirmeleri yapacaklarını söyledi.