RİZE (AA) - Rize'de yazılım ve robotik uygulamaların sergilendiği KodlaRize Festivali törenle başladı.

Vali Erdoğan Bektaş, Ali Metin Kazancı Rize Lisesinde 11 ilçeden yazılım ve robotik uygulamalarının sergilendiği festivalin açılışını yaptı.

Bektaş, festivali gezerek öğrencilerin yazdığı bilgisayar oyunları ile yaptıkları robotları tek tek inceleyerek öğrencilerden bilgi aldı.

AA muhabirine açıklamada bulunan Vali Bektaş, bir yıldan beri Rize'de kodlama programı projesini uyguladıklarını söyledi.

Okullarda ciddi anlamda bilgisayar, internet ve atölyeler oluşturduklarını ifade eden Bektaş, "Bir kısmını açtık. Bir kısmını da gelecek yıl eğitim döneminde açacağız. Okullarımızda öğrencilerimizin kodlama çalışmaların ürünlerini görüyoruz." dedi.

Bektaş, kodlama projesinin Milli Eğitim Bakanlığının da bütün okullara yaygınlaştırmaya çalıştığı bir eğitim projesi olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bizde bunu Rize'de bütün okullara yaygınlaştırmaya çalıştık. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz bu işe çok iyi bir heyecanla sahip çıktılar. Bu festivalde gördüğüm kodlama ürünleri beklentilerimin çok üzerinde oldu, daha amatör işler bekliyordum. Bu kadar programların gelişebileceğini düşünmüyordum ama herhalde işin içine biraz Rizelilik farkı var. Artık Rize'de kodlama yapılıyor."

Açılışa, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Kalender, Güneysu Kaymakamı İhsan Selim Baydaş, Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gülktekin de katıldı.