AMASYA (AA) - Amasya'nın Taşova ilçesinde, günlük hayatında yaşadığı zorluklar nedeniyle 62 yaşında okuryazar olmaya karar veren Fatma Keleş, sağlık sorunlarına rağmen koltuk değnekleriyle okuma yazma kursuna gidip geliyor.

İmkansızlıklardan dolayı çocukken eğitim göremeyen Keleş, okuma yazma öğrenme hayalini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı okuma yazma seferberliği kapsamında açılan kursa katılarak gerçekleştiriyor.

Keleş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, diz kapağından ameliyat olduğunu ve taburcu olduktan hemen sonra okuma yazma kursuna kaydolduğunu anlattı.

Okuma yazma bilmediği için bazen zor durumda kaldığını, kendisini en çok bankadan maaş kartını alamamanın etkilediğini belirten Keleş, şunları söyledi:

"Hiç kimse benim durumuma düşmesin. Benim gibi okuma yazma bilmeyenler çekinmesin, korkmasın, okuma yazmayı öğrensinler. Cumhurbaşkanımızdan da Allah razı olsun ki böyle bir şey başlattı ve bizlere böyle bir şans verdi. Yaklaşık 3 ay önce diz kapağımdan ameliyat oldum. Tam iyileşmememe rağmen koltuk değneği ile eşimin yardımı ile geliyorum. Hangi şartta olursa olsun okuma yazmayı öğreneceğim. Okuma yazma bilmememden dolayı çok zorlandım."

Sağlık sorunlarına rağmen kursu aksatmadığını ifade eden Keleş, şöyle konuştu:

"Okuma yazma bilmeyenler sakın çekinip korkmasınlar. Onlar da benim gibi gittikleri yerlerden ağlayarak gelmesinler. Bir harf öğrenmek zor değil. Ben buraya isteyerek geliyorum ve isteyerek okuyorum. Öğretmenlerimizden Allah razı olsun, bizlere çok yardımcı oluyorlar. Ben bu halimle gelebiliyorsam sağlam olanlar da gelsinler. Bir devlet dairesine gittiğiniz zaman kimlik bilgileri istendiği zaman söyleyemiyorsun, yazamıyorsun. Bir vatandaştan yardım istiyorsun, bu da çok zor ve utanıyorsun. Okuma yazmayı öğrenmek utanmak değil, bir başkasına sormak utanmaktır."