Doğu Karadeniz yaylalarında kış üslenmesine geçen PKK teröristlerine aman verilmiyor. Teröristleri bölgeden kovmak için komandolar eksi 15 derecede yaylalarda operasyonlarını sürdürüyor. Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu vatandaştan ihbar beklerken, “Teröristleri hareketsiz hale getirmek istiyoruz. Bir daha bu bölgeye gelmemek üzere, üzerlerine gidiyoruz. Bu anlamda vatandaşlarımızdan ihbar bekliyoruz.” şeklinde konuştu. 

ORDU Valisi İrfan Balkanlıoğlu, PKK'nın sözde 'Karadeniz Açılımı' diye Karadeniz'de boy göstermeye çalıştığını belirterek, Ordu kırsalında ve yaylalarda kış üstlenmesi yapabileceği yerlere ilişkin güvenlik güçlerinin operasyonlar düzenlediğini söyledi. Vali Balkanlıoğlu, "Geçen yıl bölgemizde aralarında sözde bölge sorumlularının da olduğu 9 PKK'lı terörist etkisiz hâle getirildi. Bununla ilgili ihbarda bulunan vatandaşa ödül verilecek. Kış mevsiminde de güvenlik güçlerimiz operasyonlarını sürdürüyor." dedi.

Ordu'nun Mesudiye ilçesine bağlı Topçam Mahallesi kırsalında 31 Temmuz 2016'da bir grup PKK'lı teröristin güvenlik güçlerine kurduğu pusu sonucu 3 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı. Eylem yaparak bölgede kaçmaya çalışan teröristlere yönelik güvenlik güçleri tarafından Ordu-Giresun-Tokat ve Sivas sınır bölgesinde operasyon başlatıldı. 20 Ağustos 2016'da Gölköy kırsalındaki operasyonda 'Delil' kod adlı terörist Çağdaş Hasdemir etkisiz hâle getirildi. 30 Eylül 2016'daki operasyonda ise aralarında sözde Karadeniz bölge sorumlusu olan 'Çektar' kod adlı 300 bin TL ödüllü 'gri' listeyle aranan Ali Fırat Yaşar'ın da bulunduğu 6 PKK'lı terörist Mesudiye- Koyulhisar sınır bölgesinde etkisiz hâle getirildi. Öldürülen teröristlerin üzerinde çıkan 8 kişinin olduğu fotoğrafta yer alan teröristlerden 'Ciwan Amed Brusk' kod adlı Selman Tiryaki, 18 Ekim 2016 tarihinde Erzincan kırsalından Tunceli'ye geçiş yapmak isterken etkisiz hale getirildi. 300 bin TL ödüllü 'gri' listeyle aranan 'Şiyar Mardin' kod adlı Hamdullah Zengin ise yaralı ele geçirildi. Bu iki teröristle birlikte geçen yıl, PKK'nın sözde 'Karadeniz Açılım Gurubu'nda yer alan biri yaralı, 8'i ölü ele geçen 9 teröristen 5'inin 300 bin TL ödüllü 'gri' liste ile arandığı belirlendi.

İHBAR EDENLERE ÖDÜL VERİLECEK

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu kırsalında geçen yıl güvenlik güçleri tarafından etkisiz hâle getirilen 9 PKK'lı terörist arasında, sözde bölge sorumlularının da yer aldığını, bununla ilgili ihbarda bulunan vatandaşlara ödül verilmesi için ödül yönetmeliğinin işlediğini belirterek şunları kaydetti: "Eli kanlı, cani PKK terör örgütün sözde lideri olanlarla ilgili devletimiz bir ödül yönetmeliği hazırladı. Bunlardan tespit edilenler ve önceden ilan edilenler var. Bu teröristlerin etkisiz hale getirilmesi ve yakalanmasında birinci derecede ihbarı olan vatandaşlara ödül veriliyor. Ordu'da öldürülen teröristlerden bazıları vatandaşlarımızın bizzat ihbarı ile güvenlik güçlerimizin operasyonu neticesinde etkisiz hale getirilmişti. Bununla ilgili ihbarda bulunan vatandaşa ilişkin ödül yönetmeliği çalıştırılıyor. Buna ilişkin evraklar ilgili mercilere iletildi."

KOMANDOLAR EKSİ 15 DERECEDE YAYLALARDA OPERASYON YAPIYOR
 
Ordu Mesudiye kırsalında ve yaylalarda Ordu Jandarma Alay Komutanlığına bağlı Mesudiye Asayiş Komando Bölük Komutanlığı komandoları tarafından eksi 15 derecede, yoğun karda PKK'nın kış üstlenmesine yönelik operasyonlar düzenlediğini belirten Vali Balkanlıoğlu şunları söyledi:  "Bölgemizde etnik köken itibariyle ve bölge itibariyle bölücü terör örgütünün faaliyet gösterdiği alanın çok dışında olmasına rağmen buralarda sırf vatandaşları huzursuz, rahatsız etmek için terör örgütü 'Karadeniz Açılımı' diye buralarda boy göstermeye çalışıyor. Tabi kış vakti her taraf karla kaplanmış bile olsa, kış üstlenmesine geçememeleri ve buralardan ebediyen defolup gitmeleri için güvenlik güçlerimiz yoğun bir şekilde çalışıyor. Özellikle Mesudiye kırsalı ve yaylalarımızda askerlerimiz kışın tam teçhizatlı arama tarama faaliyetleri yürütüyor. Bunların kış üstlenmesi yapabileceği yerlere ilişkin operasyonlar düzenliyorlar. Hem kendileri eğitim ve tatbikat yapmış oluyorlar, hem de dosta güven düşmana korku salmış oluyorlar. Bu anlamda güvenlik güçlerimizi kutluyorum. Allah hiç birine kaza bela vermesin, burunları bile kanamasın inşallah. Bu anlamda kendilerine teşekkür ediyoruz."