Kombi temiz bir hava oluşturulması için yaygınlaştırılmalıdır. Kombi doğalgaz ile çalıştığı için bu sistemin ısınmada ve ısıtmada kullanılması ile çevre kirliliği yavaş yavaş ortadan kalkmaya başlayacaktır.

Kombi tesisatı konusunda uzman kişilerden yardım almak uygun olacaktır. Çünkü doğalgaz dikkat edilmediği taktirde çok tehlikeli olabilir. Bu sebeple kombinin kurulum ve çalıştırma aşamalarını atlamadan gerekli olan tüm şartlar yerine getirilmelidir. Doğalgaz tesisatı için alanında profesyonel olan ve bu işi bilerek yapan kişilerden yardım almak gerekmektedir.

Doğalgaz Tesisatı İçin Keşif Gereklidir

Kombi taktıracak olan kişinin bu konuda iletişim kurduğu firmanın öncelikle bu kurulumun yapılacağı mekanda keşif yapması gerekmektedir. Bu keşif sırasında kombi tesisatı sırasında nelere ihtiyaç duyulduğu da ortaya çıkacaktır. Öncelikle kombinin modeline göre ısıtacağı alana bakılır. Kombinin ısıtacağı alan ile kapasitesi uyumlu olmalıdır. Kombinin tehlike arz etmeyecek bir noktaya yerleştirilmesine dikkat edilmektedir. 

Kombi için uygun yerin ve modelin seçilmesinin ardından doğalgaz tesisatı için gerekli olan malzeme listesi çıkarılır. Gerekli olan boru miktarı ve teknik ihtiyaçlar belirlenir. Bu malzemelerin doğalgaz için seçilmesi şart olan modellerden alınmasına dikkat edilmelidir. Keşif sonrası tüm ihtiyaçların karşılanmasının ardından monte işlemine başlanır. 

Doğalgaz Tesisatı Kurulumundan Sonra Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kombi seçilirken mutlaka ısıtacağı alana uygun kapasitede bir kombi seçilmelidir. Yoksa kombi bütün performansıyla çalıştırılsa da mekanı ısıtamaz. Kombi için gerekli olan baca ve havalandırma sistemi de hazır hale getirilmelidir. Kombi kurulduktan sonra firma tarafında çalıştırılıp performansına bakılır. Doğalgaz tesisatı uygun şekilde yapılırsa sağlıklı bir şekilde kullanılmaya başlanabilir. 

Kombi kullanımında en çok dikkat edilmesi gereken hava çıkış noktalarıdır. Karbonmonoksit gazı uygun şekilde tasarlanan bacalar yardımı ile tahliye edilmelidir. Bütün bu aşamalardan sonra kurulumu yapılan kombi rahatlıkla kullanılabilmektedir. Kombilerin bakımlarının düzenli olarak yapılması hem tasarruf açısından hem de sağlık açısından önem arz etmektedir.