SAKARYA/ZONGULDAK/BOLU (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü/Parlel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik 2010'daki komiser yardımcılığına geçiş sınavına ilişkin, 76 ilde başlatılan soruşturma kapsamında, Sakarya, Zonguldak ve Bolu'da gözaltı kararı çıkarılan 15 şüphelinin yakalanması için operasyon düzenlendi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda yürütülen, 2010'daki komiser yardımcılığına geçiş sınavına yönelik FETÖ soruşturması kapsamında, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca 11 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Şüphelilerin yakalanması için İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Sakarya, İstanbul, Van, Bilecik, Ankara, Muğla, Elazığ, Kilis ve Kütahya'da operasyon düzenlendi.

Operasyonda 8 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden 2'sinin aynı suçtan cezaevinde olduğu, firari şüphelinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

- Zonguldak

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda yürütülen 2010'daki komiser yardımcılığına geçiş sınavına yönelik FETÖ soruşturması kapsamında, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 2 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Şüphelilerin yakalanması için İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Zonguldak ve Afyonkarahisar'da eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda KHK ile ihraç edilen polis memuru ile "mahrem imam" olduğu öne sürülen ve daha önce ihraç edilmiş veteriner hekim gözaltına alındı.

Öte yandan, aynı operasyon kapsamında Malatya ve Kars cumhuriyet başsavcılıkları tarafından haklarında yakalama kararı çıkarılan ve Zonguldak'ta ikamet eden 2 şüphelinin gözaltına alındığı öğrenildi.

- Bolu

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda yürütülen 2010'daki komiser yardımcılığına geçiş sınavına yönelik FETÖ soruşturması kapsamında, Bolu'da 2 şüpheli hakkında yakalama kararı verildi.

Şüphelilerin yakalanması için İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonda meslekten ihraç edilen 2 komiser yardımcısı gözaltına alındı.