Mardin Nusaybin’de PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada vurularak ağır yaralanan ve tedavi gördüğü GATA’da şehit olan Piyade Uzman Çavuş Abdullah Şimşek, memleketi Konya’nın Beyşehir ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.
Nusaybin’de düzenlenen “Atmaca7” operasyonu sırasında 5 Mayıs 2016 tarihinde teröristlerin açtığı ateş sonucu başından vurularak ağır yaralanan Piyade Uzman Çavuş Abdullah Şimşek (27), bir hafta sonra tedavi gördüğü Ankara GATA’da şehit düştü. Şimşek için memleketi Konya’nın Beyşehir ilçesi Gölyaka mahallesinde cenaze töreni düzenlendi. Şehidin cenazesi Ankara’da düzenlenen törenin ardından askeri uçakla önce Konya Havaalanına oradan da helikopterle Beyşehir’e götürüldü. Şimşek’in cenazesi ilk olarak helallik almak üzere baba ocağına getirildi. Yapılan duanın ardından cenaze tören alanına getirildi. Konya Müftüsü Ali Akpınar tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından şehidin cenazesi omuzlara alındı. Bu sırada terör örgütüne lanet okuyan vatandaşlar, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları attı. Şehit Şimşek daha sonra gözyaşları arasında mahalle mezarlığında toprağa verildi.
Cenaze törenine, Konya Valisi Muammer Erol, AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, Cumhurbaşkanı Başdanışmanlarından Mustafa Akış, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, mülki ve askeri erkan, şehidin ailesi, yakınları ile binlerce vatandaş katıldı.
(İHA)