BOLU (AA) - Kore-Türkiye diplomatik ilişkilerinin 60. yıl kutlamaları etkinlikleri kapsamında Bolu'ya gelen Kore Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Yunsoo Cho, Vali Aydın Baruş'u makamında ziyaret etti.

Valilikten yapılan açıklamada, Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğü işbirliği ile üniversite düzenlenen Kore-Türkiye İlişkileri Semineri ve Kore Geleneksel Müzik Konserine katılmak üzere Bolu'ya gelen Cho, Vali Baruş’u makamında ziyaret etti.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bolu Şube Bakanı Sami Yıldız ile Kore gazilerinin de yer aldığı ziyarette, Cho, ilk olarak valilik şeref defterini imzaladı.

Ziyaretlerten dolayı memnuniyetini ifade eden Vali Baruş, Bolu'nun doğal, kültürel, sosyal ve ekonomik durumu hakkında bilgiler verdi.

Cho ise Bolu’da bulunmak ve Kore gazilerine bir kez daha şükranlarını sunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bu vesileyle bir kez daha Kore gazilerimizi ağırlama fırsatı buluyoruz. Onlara bir kez daha minnettarlıklarımızı ifade etmek istiyoruz. Sizlerin fedakarlıkları olmadan Kore bugünkü durumuna gelemezdi ve Kore bugün dünyanın en büyük 11’inci ekonomisi olduysa bu sizlerin sayesindedir. Şimdiye kadar 40 kadar ilin valisiyle görüşme fırsatım oldu ama içlerinde en çok etkilendiğim gerçekten sizsiniz. Şimdiye kadar Kore ve Türkiye arasındaki tarihi Asya’dan alıp bugüne kadar taşıyan ve MİKTA Platformuna kadar olan ilişkileri bilmenize şaşırdım ve çok teşekkür ediyorum. Size ve şahsınızda tüm ekibinize çok teşekkür ediyorum."