AMASYA (AA) - Türkiye Muharip Gaziler Derneği üyesi 82 yaşındaki Abbas Sarı İpek, 64 yıl sonra madalyasına kavuştu.

5. Anajet Üst Komutanlığı lokalinde verilen yemekte Gazi İpek'e madalyasına Güney Kore Büyükelçiliği Ataşesi Kurmay Albay Jooseong Han verdi. 

"Ülkemizde de eğitim gören öğrenciler eğitimlerinde Türklerin kendi ülkelerine savaş yıllarında yardıma geldiklerini kendileri için bu insanların kanlarını döktüklerini biliyorlar ve kitaplarımızda yer alıyor" diyen Albay Han, şöyle devam etti:

"Bütün eğitim alan öğrencilerimiz, Türkleri ve bu milletin kahramanlıklarını kitaplardan okuyorlar. Bunu okuyanlardan birisi de benim, ülkenizden kalktınız Kore’ye bizim için geldiniz. Her zaman bu kahraman Türk milletine minnettarız ve minnettar kalacağız."

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Emekli Piyade Kıdemli Albay M. Şükrü Tandoğan ise "Türk askeri, fedakarlığını Kore'de göstererek Kore’nin düşman işgalinden kurtarılmasında, bugün hür ve bağımsız olmasında canlarını ortaya koyarak savaştılar. Türkiye Cumhuriyeti 1950 yılında Kore'ye 5 bin 500 kişi gönderdi. 960 askerimiz Kore topraklarında kaldı. Oraya giden gaziler Kore’nin bu günkü gelişmişliklerine baktıkları zaman bundan büyük bir mutluluk duymaktalar. Kendileri o ülkede savaştılar. Kore devleti vefa duygusunu anlatmak için buraya geldi” dedi.

Madalyasına 65 yıl sonra kavuşan Abbas Sarı İpek ise duyduğu gururu ve mutluluğu dile getirdi.