ORDU (AA) - Ordu Büyükşehir Belediyesinin Korgan'a kültür sarayı, otopark ve kapalı pazar yeri yapacağı bildirildi.

Korgan Belediye Başkanı Tuncay Kiraz, yaptığı açıklamada, Ordu Büyükşehir Belediyesinin destekleri ve kendi çabaları doğrultusunda projelerin hayata geçirilmeye başlandığını söyledi.

Korgan'ın en önemli sorunlarından olan kültür sarayı, otopark, kapalı pazar yeri ve park sorunlarının Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından çözüleceğini belirten Kiraz, "Büyükşehir Belediye Başkanımız bizlere ciddi anlamda destek veriyor. Şu anda OSKİ Korgan'a 10 milyon liralık yatırım yaptı ve yapmaya devam edecek. 2017 yılında içme ve kanalizasyon suyu arıtma tesislerimizin ihalesi yapılacak. Yine aynı yıl içinde Korgan'a güzel bir meydan projesi yapılacak. Bizler şu anda oluşumu tamamladık sayılır. Artık genelde Ordu'yu, özelde ise Korgan'ı güzel şeyler bekliyor. Artık unutulan bir ilçe olan Korgan şaha kalkacak" dedi.

Halkın ve esnafın kapalı pazar yeri projesiyle rahata kavuşacağını ifade eden Kiraz, şunları söyledi:

"Kapalı pazar yeri projemizi de Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Enver Yılmaz yapacak. Şu anda bu projemiz hazır ve 2,5 dönüm alan üzerine kurulu olacak. Kapalı pazar yeri projesini mevcut pazarın bulunduğu ve arsası belediyemize ait yere yapacağız. Projemizin içinde 100 iş yeri olacak. Şu anda 80  pazarcı esnafı var ama biz ilerisi için fazla iş yeri yapmak istiyoruz. Pazarcı esnafı bu dükkanları kira usulüyle kullanacak ve hem kendisi hem de vatandaş rahat edecek. Artık halkımız ve esnafımız soğuk, rüzgar, yağmur, kar, toz ve çamur nedir bilmeyecek. Hijyenik ve modern bir kapalı pazar yerine en kısa sürede kavuşacağız."