ORDU (AA) - Korgan Belediye Başkanı Tuncay Kiraz, Kasım ayı meclis toplantısının ardından yaptığı konuşmada, yapılan ve yapılması düşünülen projeler hakkında bilgi verdi.

Korgan’da düz arazi sıkıntısı olduğunun altını çizen Kiraz, Büyükşehir Belediye Meclisinin onaylaması halinde Korgan’a yüksek katlı binaların inşa edilebileceğini söyledi.

Kiraz, Korgan’ı yaşanabilir bir ilçe kılmak için çalıştıklarını ifade ederek, "Korgan ilçemizde memurlar ve kendi insanlarımız Fatsa’da yaşıyor. Korgan’ımızın daha güzel bir ilçe olabilmesi için mimar, mühendis ve şehir pilancısı arkadaşlarımızla sürekli çalışacağız. Korgan’daki birçok binanın ruhsatı yok. Bu sorunu bir an önce ortadan kaldırmamız gerekiyor. Korgan’ın düz arazi sorunu var. Tüm düz alanlar dolmak üzere. Bu yüzden yeni bir düzenlemeyle ilgili çalışmalarımız var. Eğer aldığımız karar Büyükşehir Meclisinden geçerse Korgan’a daha yüksek binalar yapılabilecek. Bu şekilde belediyemiz maddi yönden daha fazla kar edebilir" dedi.

Korgan’daki iş yerlerinin yüzde 70’inin ruhsatı olmadığını söyleyen Kiraz, vatandaşları uyararak bir an önce ruhsatların alınması gerektiği uyarısında bulundu.

 

Korgan’a yapılması düşünülen kapalı pazar yeri ve sanayi sitesiyle ilgili projelerin son halini aldığını söyleyen Kiraz, şöyle devam etti:

"Kapalı pazar yeriyle ilgili çalışmalarımız tamamlandı. Arkadaşlarımız son olarak bugün pazarcı esnafıyla istişare edecekler. Pazar yerinin nereye yapılmasıyla ilgili ortak sonuç alındıktan sonra çalışmalar başlayacak. Kapalı pazar yerinin aynı yere yapılması düşünülüyor. Sanayi sitesinin yapılacağı yerin istimlak edilmesiyle ilgili çalışmalar sürüyor. Vatandaş kendi arasında para toplayarak 6 dönümlük bir arsayı kendileri almış. Bizler de bu arsanın üzerine 7.5 dönüm ekleyeceğiz. Daha sonra çalışmalar başlayacak."

Sosyal projeler kapsamında Korgan merkeze ve Kayabaşı mesire alanına park yapılacağını ve ihalesinin tamamlandığını söyleyen Kiraz, "Korgan’a iki tane büyük park yapıyoruz. Bu parkların ihalesi yapıldı ve bu parkları yapacak olan müteahhit firmalar çalışmalara en kısa sürede başlayacak. Seneye yukarı pazardaki hayvan pazarının olduğu yere yapılacak olan park hizmete açılacak. Kayabaşı'ndaki mesire alanımızla ilgili çalışmalarımız da devam ediyor. Burası 25 dönümlük bir alandı. Orman Genel Müdürlüğünden bu alana 50 dönüm daha ilave ettik" diye konuştu.

"Korgan’a yeni bir hastane yaptıramazsam görevimi bırakacağım" diyen Kiraz, "Hastanemizin yer sıkıntısını çözdük ve Milli Emlak’a burayı devir ettik. Milli Emlak da burayı Sağlık Bakanlığına devir etti. Yapılması düşünülen hastane 30 yataklı. Biz bu sayıyı 50’e çıkarmaya çalışıyoruz. Çünkü yatak sayısının artması daha çok servis ve doktor demek. Hastane de en kısa sürede yatırım programına alınacaktır. Bu sene Korgan tarihinin rekorunu kırdı. Dışarıdan bu yıl buraya 81 öğretmen geldi. Bu Korgan’da yaşayan insan sayısının artması demek" ifadesinde bulundu.